Οργή στη Νότια Αφρική για ομαδικό βιασμό και δολοφονία ανήλικης
Ο ομαδικός βιασμός και η κακοποίηση που οδήγησε στο θάνατο μιας 17χρονης κοπέλας στη Νότιο Αφρική έφερε στο προσκήνιο και εκεί –μετά την κατακραυγή στην Ινδία από ένα παρόμοιας αγριότητας περιστατικό τον Δεκέμβριο– την διάχυτη κουλτούρα της σεξουαλικής βίας που φαίνεται μάλλον ανεκτή στην κοινωνία.
Ο ομαδικός βιασμός και η κακοποίηση που οδήγησε στο θάνατο μιας 17χρονης κοπέλας στη Νότιο Αφρική έφερε στο προσκήνιο και εκεί –μετά την κατακραυγή στην Ινδία από ένα παρόμοιας αγριότητας περιστατικό τον Δεκέμβριο– την διάχυτη κουλτούρα της σεξουαλικής βίας που φαίνεται μάλλον ανεκτή στην κοινωνία.
Το Σάββατο στο Μπρέντασντροπ, ανατολικά από το Κέιπ Τάουν, οι φίλοι της 17χρονης Ανέν Μποοϊσέν φέρονται να την παρέσυραν για να τη βιάσουν ομαδικά, ενώ στη συνέχεια την κακοποίησαν φριχτά και την ακρωτηρίασαν. Την άφησαν αναίσθητη θεωρώντας ότι είναι νεκρή.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η Μποοϊσέν πέθανε, πρόλαβε όμως να υποδείξει τον πρώην φίλο της ως έναν από τους δράστες.
Ο φίλος της και άλλος ένας άνδρας κρατούνται πλέον από τις Αρχές, αναφέρει ο Guardian.
Είναι μια σκληρή και απάνθρωπη πράξη «που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα· σκληρή ήταν και η καταδίκη της αντιπολίτευσης.
Παραταύτα, το περιστατικό, όσο σκληρό και αν είναι και όσο και αν η χρονική συγκυρία με την Ινδία έκανε βαθιά αίσθηση στη κοινή γνώμη, δεν είναι καθόλου μεμονωμένο.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι στη Νότια Αφρική το 2010-2011 καταγράφηκαν πάνω από 56.000 βιασμοί ή περίπου 154 την ημέρα, διπλάσιοι από όσους καταγράφονται (επίσημα τουλάχιστον) στην Ινδία.
Δράση και απτές ενέργειες, όχι άλλα λόγια, ζητούν πλέον ακτιβιστές και οργανώσεις σε μια κοινωνία όπου, σύμφωνα με μία έρευνα, 25-30% των ανδρών παραδέχονται βιασμό, ποσοστό που υποκρύπτει ευρεία κοινωνική αποδοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442