Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή στην Τυνησία για τη δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης

Οργή στην Τυνησία για τη δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Τυνησίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Τσόκρι Μπελαΐντ, ανώτερου στελέχους της αντιπολίτευσης. Η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους διαδηλωτές, πυροβόλησε στον αέρα, ενώ έκανε και χρήση δακρυγόνων  στο Σίντι Μπουζίντ, «γενέτειρα» της Αραβικής Άνοιξης. Χρήση δακρυγόνων και στην Τύνιδα. Αποσύρεται από την Συντακτική Εθνοσυνέλευση η αντιπολίτευση. «Δεν έχουμε σχέση με τη δολοφονία» λέει το κυβερνών κόμμα.

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Τυνησίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Τσόκρι Μπελαΐντ, ανώτερου στελέχους της αντιπολίτευσης.

Η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους διαδηλωτές, πυροβόλησε στον αέρα, ενώ έκανε και χρήση δακρυγόνων στο Σίντι Μπουζίντ, «γενέτειρα» της Αραβικής Άνοιξης.

Χρήση δακρυγόνων έκαναν αστυνομικοί και στην Τύνιδα, όπου χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Τσόκρι Μπελαΐντ, ανώτεροστέλεχος των αντιπολιτευόμενων «Δημοκρατών Πατριωτών», δολοφονήθηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο πολιτικός δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μπελαΐντ είχε κατηγορήσει το κυβερνών Ενάχντα πως προσέλαβε «μισθοφόρους» για να επιτεθούν σε συνάντηση του κόμματός του.

Οι Δημοκράτες Πατριώτες ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα οδηγήσει σε νέο Σύνταγμα.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Χάμα Χαμάμι, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση καλεί σε γενική απεργία ως διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Μπελαΐντ.

Το Ενάχντα αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στη δολοφονία.

«Το Ενάχντα είναι εντελώς αθώο για την δολοφονία του Μπελαΐντ. Είναι πιθανό το κυβερνών κόμμα να πραγματοποιήσει μία δολοφονία, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα να διαταράξει τις επενδύσεις και τον τουρισμό;» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ρατσέντ Γκανούτσι, στο πρακτορείο Reuters.

Κατηγόρησε για τη δολοφονία αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στην δημοκρατική μετάβαση της Τυνησίας, μετά την εξέγερση του 2011.

«Σήμερα η Τυνησία βρίσκεται στο μεγαλύτερο πολιτικό αδιέξοδο από την εποχή της επανάστασης. Θα πρέπει να παραμείνουμε ήσυχοι και να μην εισέλθουμε σε έναν κύκλο βίας. Χρειαζόμαστε την ενότητα περισσότερο από ποτέ» είπε.

Έντονα καταδίκασε τη δολοφονία και ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μονσέφ Μαρζούκι, ο οποίος δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θα πολεμήσει όσους είναι αντίθετοι στην πολιτική μετάβαση στη χώρα του.

«Πρόκειται για ένα γράμμα που μας έστειλαν, το οποίο εμείς αρνούμαστε να ανοίξουμε. Απορρίπτουμε αυτό το μήνυμα και θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τους εχθρούς της επανάστασης» είπε.

Ο Τυνήσιος πρόεδρος, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει την Πέμπτη σε σύνοδο στο Κάιρο, θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024