Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής διάκριση για την Pharmathen στον τομέα της έρευνας

Διεθνής διάκριση για την Pharmathen στον τομέα της έρευνας

Την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων σε επενδύσεις έρευνας κατέλαβε η Pharmathen, σύμφωνα με την κατάταξη «The 2012 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων σε επενδύσεις έρευνας κατέλαβε η Pharmathen, σύμφωνα με την κατάταξη «The 2012 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εταιρεία βρίσκεται επίσης στην 42η θέση ανάμεσα στις 4.577 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. και καταλαμβάνει την 429η θέση ανάμεσα στις 1.000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως κλάδου.

Η Pharmathen, περιλαμβάνεται ήδη από το 2007 κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη κατάταξη, ενώ η επιβράβευση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά διακρίσεων που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία, από διάφορους φορείς και οργανισμούς («True Leaders 2012», “Best Workplaces 2012”, Ruban d’Honneur “The International Growth Strategy of the Year Award” – European Business Awards 2012).

Ο Β.Κάτσος, πρόεδρος της Pharmathen επισημαίνει ότι «για εμάς στην Pharmathen, η εξέχουσα αναφορά της εταιρείας στον κατάλογο The 2012 EU Industrial R&D Investment Scoreboard δεν είναι μόνο αναγνώριση για την επιχειρησιακή μας λειτουργία. Αφορά πολύ περισσότερο, την διάκριση μίας ελληνικής εταιρείας ανάμεσα σε χιλιάδες ερευνητικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναδεικνύει την σημαντικότητα που καταλαμβάνει ο τομέας R&D στην Pharmathen, μέσω του οποίου πραγματοποιούνται συνεχείς επενδύσεις στην χώρα μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Εμείς στην Pharmathen πιστεύουμε ότι, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, υπάρχει σοβαρό κεφάλαιο και μοντέλο Ελληνικής επιχειρηματικότητας και πιστεύουμε ότι η εταιρία μας είναι από τους καλύτερους πρεσβευτές του».

Με βασικό στρατηγικό άξονα ανάπτυξης το τρίπτυχο ερευνα – εξωστρέφεια – επενδύσεις, η Pharmathen από το 2009 έχει οργανική ανάπτυξη της τάξης του 27%, ενώ ο κύκλος εργασιών για το 2012 ξεπέρασε τα 160 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι εξαγωγές αποτελούν πάνω από το 75% της συνολικής δραστηριότητας της εταιρείας, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά την τελευταία δεκαετία.

Η ανάπτυξη της Pharmathen, ώθησε στη στελέχωση της διοικητικής και παραγωγικής της διάρθρωσης με περισσότερους από 150 νέους εργαζομένους από το 2011, ενώ η εταιρεία, έχοντας ήδη σημαντική παρουσία στις ανεπτυγμένες αγορές, ενισχύει τη θέση της στις αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και Ανατολικής Ασίας.

Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 στην Αθήνα, ως ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία, και αρχικά επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων, κατέχοντας σημαντική θέση στον τομέα των γενοσήμων (generics) φαρμάκων. Με τρία ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η δραστηριότητα της Pharmathen είναι πλήρως καθετοποιημένη, καλύπτοντας από την ανάπτυξη έως και την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Οι επενδύσεις της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της αριθμεί περισσότερα από 850 άτομα τα οποία απασχολούνται στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), παραγωγής και προώθησης φαρμακευτικών προϊόντων σε περισσότερες από 85 χώρες διεθνώς.

Η Pharmathen πρόσφατα ίδρυσε γραφεία στην Ιορδανία και την Κίνα αλλά απέκτησε και μόνιμη αντιπροσώπευση στην Ν.Αμερική, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.

health.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024