Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οπλισμό κι ακόμη μία γιάφκα των «Πυρήνων» ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά τον εντοπισμό του κρησφύγετου στο Χαλάνδρι. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει για ένα ακόμη διαμέρισμα, εκτός Αττικής, που κατά τις πληροφορίες εμφανίζεται ως φορολογικό γραφείο, ενώ ερευνά και για τον οπλισμό της οργάνωσης. Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται ευρήματα τα οποία, κατά τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, μπορεί να συνδέουν τους τέσσερις της Κοζάνης με την επίθεση στο Mall. 

Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά τον εντοπισμό του κρησφύγετου στο Χαλάνδρι. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει για ένα ακόμη διαμέρισμα, εκτός Αττικής, που κατά τις πληροφορίες εμφανίζεται ως φορολογικό γραφείο, ενώ ερευνά και για τον οπλισμό της οργάνωσης, καθώς αυτός δεν εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA ώστε να διαπιστωθεί εάν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Mall και στην Πεύκη, πριν από ενάμιση χρόνο.

Ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας από το διαμέρισμα του Χαλανδρίου είναι ένα καρτοκινητό τηλέφωνο και ένα usb, τα οποία εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, διευθύνσεις οκτώ άλλων διαμερισμάτων, καθώς και ένα δελτίο παραγγελίας – παραλαβής για την κατασκευή δύο πινακίδων για φοροτεχνικό γραφείο.

Βάσει αυτών, η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι νεαροί είχαν νοικιάσει κι άλλο διαμέρισμα (ένα από τα οκτώ που είχαν σημειώσει) και ως «βιτρίνα» χρησιμοποιείται το φοροτεχνικό γραφείο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι από το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι ξεκίνησαν, και σε αυτό κατέφυγαν, οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Mall.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ. το επιχείρημα αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Mall, ενώ εντοπίστηκε και μία σακούλα που εξετάζεται εάν πρόκειται για τη σακούλα με την οποία μεταφέρθηκε η βόμβα στο πολυκατάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η σακούλα ερευνάται για ίχνη πυρίτιδας.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Κοζάνη προκειμένου να καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση της ληστείας.

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα και του 24χρονου συλληφθέντα για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη με αποτυπώματα από την πρώτη γιάφκα της οργάνωσης που είχε εντοπιστεί στο Χαλάνδρι, στη οδό 25ης Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024