Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα κουτάβι ξυπνά τις προεκλογικές... ευαισθησίες του Μπερλουσκόνι

Ένα κουτάβι ξυπνά τις προεκλογικές… ευαισθησίες του Μπερλουσκόνι

Μετά τους αρραβώνες, την «ωδή» στο φασισμό, την πανηγυρική απόκτηση του Μπαλοτέλι από την Μίλαν και την «πρόταση σοκ» της επιστροφής του φόρου ακινήτων στους Ιταλούς, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στρέφεται τώρα στην «Επιχείρηση Σκύλος». Χαμογελά αγκαλιάζοντας τρυφερά με κλειστά τα μάτια μία κουταβίτσα με δραματική ιστορία, όπως μας πληροφορεί εφημερίδα συμφερόντων του. Είναι η Vittoria (Νίκη), και δεν είναι πια μόνη. Ο Καβαλιέρε την υιοθέτησε και είναι το σύμβολο της δεξιάς στη μάχη κατά της εγκατάλειψης των ζώων...

Μετά τους αρραβώνες του με την νεαρή Φραντσέσκα που έχει αποτινάξει το καλλιτεχνικό της παρελθόν και φωτογραφίζεται με αέρα Πρώτης Κυρίας, την «ωδή» στο φασιστικό καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι, την πανηγυρική μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι στη Μίλαν και την «πρόταση-σοκ» της επιστροφής του φόρου ακινήτων στους Ιταλούς, ο Καβαλιέρε στρέφεται τώρα στην «Επιχείρηση Σκύλος».

Γιατί καμιά φορά ορισμένες φωτογραφίες και εκδηλώσεις στοργής μπορεί να αξίζουν περισσότερο από προεκλογικές εξαγγελίες. Και αυτό είναι κάτι που σαφέστατα γνωρίζει ο ίδιος ως «μέγας» επικοινωνιολόγος, καθώς και οι στρατιές των image makers που έχει στις υπηρεσίες του.

Κάπως έτσι εμφανίζεται τώρα στην προεκλογική εκστρατεία και ο «παράγοντας σκύλος».

Ο αρχηγός της ιταλικής Δεξιάς αγκαλιάζει χαμογελώντας με κλειστά τα μάτια μία γλυκύτατη κουταβίτσα με δραματική ιστορία, όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα Il Giornale, συμφερόντων της οικογένειας Μπερλουσκόνι, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του Καβαλιέρε-προασπιστή των δικαιωμάτων των ζώων.

Είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε… εντελώς τυχαία, κατά το δημοσίευμα, έπειτα από γεύμα που είχε ο Μπερλουσκόνι με υψηλόβαθμα στελέχη του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) στο Μιλάνο.

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η εξαγγελία ότι ο νικητής Μπερλουσκόνι θα επιστρέψει (άμεσα σε μετρητά ή επιταγή) το φόρο ακινήτων (IMU) που κατέβαλαν οι Ιταλοί στο κράτος το 2012 -για να ακολουθήσει μπαράζ επικρίσεων ότι αγοράζει ψήφους.

Όλως τυχαίως, επίσης, η σκυλίτσα βαφτίστηκε Vittoria (Νίκη), που σαφώς παραπέμπει στις εκλογές, αλλά επισήμως πήρε το όνομά της από την Μικέλε Βιτόρια Μπράμπιλα, πρώην υπουργό Τουρισμού και ενεργή ζωόφιλη, πουν την έφερε στον Μπερλουσκόνι στο γεύμα στο Μιλάνο.

Έτσι η Βιτόρια γίνεται, κατά το δημοσίευμα, «το σύμβολο μίας μεγάλης μάχης της κεντροδεξιάς», της μάχης κατά της εγκατάλειψης και υπέρ της προστασίας των ζώων, που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι αποφασισμένος να δώσει με κάθε μέσο.

Η Giornale αφηγείται με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία της σκυλίτσας που άγγιξε τις προεκλογικές ευαισθησίες του Μπερλουσκόνι. Η Βιτόρια είναι ημίαιμη, δυόμισι μηνών και έρχεται από τη Σικελία. Εθελοντές ακτιβιστές την βρήκαν προ ημερών να κινδυνεύει στην εθνική οδό στα περίχωρα του Παλέρμο. Ήταν μαζί με τα δύο αδέλφια της, δυστυχώς το τρίτο αδελφάκι πέθανε…

Ανεξαρτήτως προθέσεων, πάντως, η Βιτόρια μάλλον θα είναι χαρούμενη καθώς θα έχει πολύ χώρο να τρέχει και να παίζει στις βίλες του Μπερλουσκόνι, ειδικά στην πρώην «αμαρτωλή» έπαυλη του Άρκορε…

Ε.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024