Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία την Πέμπτη για το θάνατο του μετανάστη μικροπωλητή στο Θησείο

Διαμαρτυρία την Πέμπτη για το θάνατο του μετανάστη μικροπωλητή στο Θησείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο μετανάστης μικροπωλητής στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο την περασμένη Παρασκευή προγραμματίζει για την Πέμπτη στις 14:00 έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες, ο σενεγαλέζος μικροπωλητής κυνηγήθηκε από τη δημοτική αστυνομία και, φθάνοντας σε αδιέξοδο, πήδηξε το φράχτη και έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο μετανάστης μικροπωλητής στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο την περασμένη Παρασκευή προγραμματίζει για την Πέμπτη στις 14:00 έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες, ο 37χρονος σενεγαλέζος μικροπωλητής, πατέρας δύο παιδιών, κυνηγήθηκε από τη δημοτική αστυνομία και, φθάνοντας σε αδιέξοδο, πήδηξε το φράχτη και έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την μια εκδοχή σκοτώθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι όταν πήδηξε το φράχτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 37χρονος παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω στις γραμμές του τρένου, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες αφρικανοί μικροπωλητές. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των μεταναστών και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «η σπουδή με την οποία έτρεξε η δημοτική αρχή να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τον νεκρό μικροπωλητή μετά την επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας στο Θησείο, όχι μόνο δεν την τιμά αλλά προδίδει τη συνενοχή της στη προσπάθεια συγκάλυψης του ρατσιστικού εγκλήματος από την ΕΛ.ΑΣ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024