«Καιγόμαστε για βαθμούς», λέει ο Μιχαλήτσος εν όψει ΠΑΟΚ
Για έβδομη φορά ο Γιάννης Μιχαλήτσος, επιστρέφει στον Άρη από το πόστο του προπονητή. Στην ουσία ποτέ δεν έφυγε, καθώς ακόμη και πριν από λίγες ημέρες ήταν ο τεχνικός διευθυντής των «κίτρινων». Κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως, ο Μιχαλήτσος θα κάθεται στον πάγκο. Ο αντικαταστάτης του Λουκάς Αλκαράθ, μίλησε στη Nova, για την πρόκληση του ντέρμπι, για την αναγκαιότητα των βαθμών και για τον κόσμο της ομάδας.
Για έβδομη φορά ο Γιάννης Μιχαλήτσος, επιστρέφει στον Άρη από το πόστο του προπονητή. Στην ουσία ποτέ δεν έφυγε, καθώς ακόμη και πριν από λίγες ημέρες ήταν ο τεχνικός διευθυντής των κίτρινων. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως, ο Μιχαλήτσος θα κάθεται στον πάγκο. Ο αντικαταστάτης του Λουκάς Αλκαράθ, μίλησε στη Nova, για την πρόκληση του ντέρμπι, για την αναγκαιότητα των βαθμών και για τον κόσμο της ομάδας. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε:
– Με ποιες σκέψεις αναλαμβάνετε για μία ακόμη φορά τον Άρη; «Η καινούρια διοίκηση, πριν από δύο μήνες, μου έκανε την πρόταση και απ’ τη στιγμή που μου προτείνανε δύο φορές κάτι τόσο σημαντικό, δεν είχα το δικαίωμα να αρνηθώ ξανά. Τους ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνουν. Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν, διότι πάντα όταν έρχομαι εγώ, υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Πιστεύω στα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα συν οι δύο προσθήκες των έμπειρων παικτών οι οποίοι φάνηκε ότι μπορούν να ανταποκριθούν και ν’ ανεβάσουν ένα επίπεδο τον Άρη». – Τι κλίμα βρήκατε στην ομάδα; «Θεωρώ ότι είναι θετικό, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Εμάς, μας λείπουν οι πόντοι και πρέπει άμεσα να τους πάρουμε, αρχής γενομένης από το δύσκολο παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή. Είναι ντέρμπι, αλλά πάνω απ΄ όλα χρειαζόμαστε πόντους..».
– Κατευθείαν στα βαθιά, λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ. Πως το αντιμετωπίζετε; «Πέρα από το ότι είναι ένα ντέρμπι το οποίο πάντα έχει μια ιδιαίτερη αίγλη, βρισκόμαστε σε μια συγκυρία κατά την οποία καιγόμαστε για βαθμούς. Δεν είναι ένα ντέρμπι για το Europa League, αλλά ένα ντέρμπι το οποίο το θέλουμε γιατί μας λείπουν βαθμοί και μάλιστα αρκετοί».
– Αγωνιστικά πως το περιμένετε; «Τα ντέρμπι έχουν μια ιδιαιτερότητα, υπάρχει πάθος και δύναμη. Εγώ πιστεύω στους ποδοσφαιριστές και σε συνδυασμό με τον κόσμο που θα μας στηρίξει, όντας ο παίκτης παραπάνω που μπορεί να έχουμε στο παιχνίδι αυτό, ελπίζω στη νίκη που μας χρειάζεται πάρα πολύ». – Κάθε φορά που έρχεται ένας καινούριος προπονητής, πάει σε αλλαγές. Να περιμένουμε το ίδιο εκ μέρους σας; «Πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν. Πιθανόν, όμως, μία δύο αλλαγές να υπάρξουν».
– Ψυχολογικά πως είναι οι παίκτες; «Σημασία έχει να είναι καλά την Κυριακή!». – Τι έχετε να πείτε στον κόσμο; Όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αλλά με αυτή του Αρειανού, κάτι που ποτέ δεν κρύψατε… «Δεν θέλω να τους πω τίποτα, γιατί κι εγώ είμαι ένας απ΄ αυτούς! Ξέρω ότι θα μας βοηθήσουν».
«Ζωντανή» στη μάχη του τίτλου παρέμεινε η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς επικράτησε στο «Ετιχαντ» με 3-0 της Μπρέντφορντ και πλησίασε στο -2 την πρωτοπόρο Άρσεναλ.
Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου πέτυχε ο Παναιτωλικός και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε και οι φιλοξενούμενο αντέδρασαν στο β’ μέρος.
LIVE: ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους για τον μεγάλο τελικό του Final Four στο BCL. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 4.