Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεκτάθηκε μέχρι το Μάιο η λήξη της προθεσμίας για το όριο χρέους των ΗΠΑ

Επεκτάθηκε μέχρι το Μάιο η λήξη της προθεσμίας για το όριο χρέους των ΗΠΑ

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τελικά την αναβολή μέχρι το Μάιο της λήξης της προθεσμίας για το ανώτατο όριο του χρέους, δίνοντας περισσότερο από τρεις μήνες στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν σχετικά με τον προϋπολογισμό για να αποφευχθεί μια νέα κρίση. Η Γερουσία ενέκρινε με 64 ψήφους υπέρ και 34 κατά το κείμενο, που είχε ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη εβδομάδα, και επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπερβεί τους νομικούς περιορισμούς του ανώτατου ορίου του χρέους έως τις 18 Μαΐου, απομακρύνοντας μέχρι τότε και την απειλή μιας στάσης πληρωμών.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τελικά την αναβολή μέχρι το Μάιο της λήξης της προθεσμίας για το ανώτατο όριο του χρέους, δίνοντας περισσότερο από τρεις μήνες στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν σχετικά με τον προϋπολογισμό για να αποφευχθεί μια νέα κρίση.

Η Γερουσία ενέκρινε με 64 ψήφους υπέρ και 34 κατά το κείμενο, που είχε ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη εβδομάδα, και επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπερβεί τους νομικούς περιορισμούς του ανώτατου ορίου του χρέους έως τις 18 Μαΐου, απομακρύνοντας μέχρι τότε και την απειλή μιας στάσης πληρωμών.

Το εν λόγω κείμενο προβλέπει πως όταν τελειώσει η περίοδος αναστολής το όριο αυτόματα θα προσαρμοστεί ώστε να αντανακλά το αυξημένο επίπεδο του χρέους.

Επίσης προβλέπει πως η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία πρέπει να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό έως τις 15 Απριλίου. Εάν κανέναν από τα δύο παραπάνω σώματα δεν το κάνει οι μισθοί των μελών τους θα παρακρατηθούν μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024