Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Citroen C4 Picasso 2014: Οικογενειακή υπόθεση

Citroen C4 Picasso 2014: Οικογενειακή υπόθεση

Το γαλλικό MPV ετοιμάζει τη νέα γενιά του η οποία εξελίσσει όλα εκείνα τα στοιχεία που, στο παρελθόν, απετέλεσαν σημείο αναφοράς για την κατηγορία, υποσχόμενο και περισσότερα οφέλη σε επίπεδο αποδοτικότητας, χάρη στη νέα πλατφόρμα του γαλλικού ομίλου.

Μετά την επταθέσια -Grand- έκδοσή του, σειρά στα πεδία δοκιμών, παίρνει το «απλό» C4 Picasso το οποίο και συνελήφθη από το φωτογραφικό με φόντο το χιονισμένο τοπίο του σκανδιναβικού Βορρά.

Το επιμελές καμουφλάζ δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σε ό,τι αφορά τη νέα σχεδιαστική του κατεύθυνση.

Παρ΄όλα αυτά, μερικά στοιχεία όπως π.χ. η μικρή γυάλινη επιφάνεια μεταξύ πρώτης κολώνας και παραθύρου, προδίδει ότι το νέο C4 Picasso σκοπεύει να διατηρήσει κάποια από τα αισθητικά στοιχεία που το ανέδειξαν σε σημείο αναφοράς, από πλευράς στυλ, στην πολυμορφική κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που φαίνεται να επικρατεί στην περίπτωση του C4 Picasso είναι ότι, χωρίς να χάσει το μείγμα πρακτικότητας και στυλ που προσφέρει, θα είναι λίγο πιο συντηρητικό σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, αφήνοντας στη σειρά DS την πιο «τολμηρή» σχεδίαση.

Όπως και να έχει από πλευράς σχεδίασης, αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι το C4 Picasso θα έχει ως αφετηρία τη νέα ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον όμιλο PSA/Peugeot-Citroen.

H συγκεκριμένη πλατφόρμα αξιοποιώντας από χάλυβα, αλουμίνιο αλλά και συνθετικά υλικά υπόσχεται να προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα σε επίπεδο βάρους και κατ’ επέκταση σε ό,τι αφορά τα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου. Στην περίπτωση του C4 Picasso, η αξιοποίηση της συγκεκριμένης πλατφόρμας αναμένεται να μειώσει το βάρος του έως και 70 κιλά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

AUTOMEDIA

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024