Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξαναχτύπησε μέσω Twitter o ποιητής Χέρμαν βαν Ρομπάι

Ξαναχτύπησε μέσω Twitter o ποιητής Χέρμαν βαν Ρομπάι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποδείξει πολλάκις πως παίρνει το Twitter του πολύ πιο σοβαρά από τους περισσότερους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες -ανακοινώνοντας, στο παρελθόν, σχεδόν σε ζωντανό χρόνο αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής- αλλά ίσως έδειξε για άλλη μία φορά υπερβάλλοντα ζήλο. Με αφορμή την ημέρα ποίησης στις ολλανδόφωνες περιοχές, ο Χερμάν βαν Ρομπάι μπέρδεψε ξανά όσους τον ακολουθούν, αναρτώντας σύντομο ποίημα -αυτή τη φορά (μάλλον...) για το τέλος του χειμώνα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποδείξει πολλάκις πως παίρνει το Twitter του πολύ πιο σοβαρά από τους περισσότερους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες -ανακοινώνοντας, στο παρελθόν, σχεδόν σε ζωντανό χρόνο αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής- αλλά ίσως έδειξε για άλλη μία φορά υπερβάλλοντα ζήλο.

Με αφορμή την ημέρα ποίησης στις ολλανδόφωνες περιοχές, ο Χερμάν βαν Ρομπάι μπέρδεψε ξανά όσους τον ακολουθούν, αναρτώντας σύντομο ποίημα κατά το πρότυπο των ιαπωνικών χάικου -αυτή τη φορά (μάλλον…) για το τέλος του χειμώνα. Λίγο πριν, ο πρόεδρος της ΕΕ είχε υποδεχθεί τον Μόντι στις Βρυξέλλες.

«Τα δέντρα λυγίζουν / τα φύλλα σκουριάζουν και γλιστρούν / ο χειμώνας φεύγει σαν τον άνεμο». Αυτή είναι μία πρόχειρη και ελεύθερη μετάφραση των τριών στίχων στο tweet του Ρομπάι στα ολλανδικά.

Στο προηγούμενο χτύπημα «χαϊκού» του Ρομπάι στο τέλος Νοεμβρίου, η ακόμη πιο αινιγματική ανάρτηση ήταν: «Φθινόπωρο τέλος Νοεμβρίου: Η νύχτα έπεσε / τα γυμνά κλαδιά φαίνονται / Ακόμα πιο μοναχικά».

Προκύπτει λοιπόν σαφώς ότι ο ποιητής κλίνει προς τον λυρισμό και γοητεύεται από την εναλλαγή των εποχών και τα δέντρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024