Η βούληση της Ινδίας για ναυτιλιακή συνεργασία με την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον της για επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια συζητήθηκε σε συνάντηση του του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλη με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας. Επίσης αποφασίσθηκε να καταβληθούν από κοινού προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας, ενώ συμφωνήθηκε οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο στον τομέα της Ναυτιλίας, να ξεκινήσουν άμεσα.

Η βούληση της Ινδίας για ναυτιλιακή συνεργασία με την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον της για επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια συζητήθηκε σε συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας κυρία Preneet Kaur.

Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει έντονο ινδικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου.

Επίσης αποφασίσθηκε να καταβληθούν από κοινού προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας, ενώ συμφωνήθηκε οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο στον τομέα της Ναυτιλίας, να ξεκινήσουν άμεσα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΝΑ ήταν παρόντες ο Ινδός Πρέσβης κ.Tsewang Topden και ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛΚΑΤ Αντιναύαρχος Δ.Μπαντιάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις δυο χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr