Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοφανείς εκφράσεις μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη και Ραχήλ Μακρή στην Βουλή

Πρωτοφανείς εκφράσεις μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη και Ραχήλ Μακρή στην Βουλή

Ανάρμοστες εκφράσεις που ρίχνουν πολύ χαμηλά το επίπεδο του Κοινοβουλίου ακούστηκαν το βράδυ της Τρίτης μεταξύ της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη. Η κατάσταση πήρε τέτοια τροπή που κυβερνητικοί βουλευτές σχεδόν κυνήγησαν την κ. Μακρή στους διαδρόμους της Βουλής διαμαρτυρόμενοι για την στάση της και τα όσα είχε εκτοξεύσει λίγο πριν κατά του αείμνηστου Ιωάννη Βούλτεψη.

Ανάρμοστες εκφράσεις που ρίχνουν πολύ χαμηλά το επίπεδο του Κοινοβουλίου ακούστηκαν το βράδυ της Τρίτης μεταξύ της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη. Η κατάσταση πήρε τέτοια τροπή που κυβερνητικοί βουλευτές σχεδόν κυνήγησαν την κ. Μακρή στους διαδρόμους της Βουλής διαμαρτυρόμενοι για την στάση της και τα όσα είχε εκτοξεύσει λίγο πριν κατά του αείμνηστου Ιωάννη Βούλτεψη, πατέρα της βουλευτού της ΝΔ, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος και αντιστασιακός, ενώ πολλά χρόνια αργότερα ήταν διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί αρχηγίας του Κ.Μητσοτάκη.

Όλα ξεκίνησαν κατά την συνεδρίαση του νομοσχεδίου για την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα των δασών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Αφορμή στάθηκε η αντιπαράθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ με τον προεδρεύοντα Αθ. Νάκο, ο οποίος δεν του έδινε τον λόγο. Στην «κόντρα» ενεπλάκη και η κ. Ραχήλ προκαλώντας την αντίδραση της κ. Βούλτεψη. Ο διάλογος που μετέφεραν παριστάμενοι βουλευτές είναι αποκαλυπτικός:

  • Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Βρε Τέρενς, είμαστε κι εμείς εδώ. Πώς κάνετε έτσι;».
  • Ρ.ΜΑΚΡΗ: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ»!
  • Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Εγώ εδώ είμαι. Εσύ που μεγάλωσες;».
  • Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου…»!
  • Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;».
  • Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν»!
  • Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ : «Άι σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»!

Το θλιβερό θέαμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Δ. Αναγνωστάκης αγανακτισμένοι από όσα φέρεται να ξεστόμισε η θερμόαιμη βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά της, φωνάζοντας: «Ντροπή σου! Είσαι χούντα!»

Αντιλαμβανόμενη τις κακές διαθέσεις, η κ. Μακρή «διέφυγε» σχεδόν τρέχοντας από την πλαϊνή είσοδο της Ολομέλειας συνεχίζοντας, πάντως, να φωνάζει, ενώ από πίσω την ακολουθούσαν όχι μόνον βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αλλά και η κ. Βούλτεψη, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κουτσοθανασόπουλος.

Εξοργισμένος ο κ. Αναγνωστάκης τής φώναζε «είσαι απαράδεκτη», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Κουίκ τού είπε ότι «θα πρέπει επιτέλους κάποιος να την μαζέψει».

Πιο εκνευρισμένη, όμως, ήταν η κ. Ξηροτύρη, η οποία είπε στην βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι «ο Βούλτεψης ήταν αριστερός, εσύ είσαι χούντα». Άλλοι, πάλι, βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι «πρέπει να επέμβει ψυχίατρος για κάποιους στο κόμμα του Καμμένου», ενώ μέσα σε αυτό το κλίμα γενικευμένης αλλοφροσύνης, η κ. Βούλτεψη ξέσπασε σε λυγμούς στο καφενείο της Βουλής.

Πάντως η κ. Μακρή επέμενε ότι το μόνο που είπε στην Ολομέλεια ήταν ότι η κ. Βούλτεψη δεν τιμά με την στάση της την ιστορία του πατέρα της. Είχε βεβαίως προηγηθεί η παρέμβαση του Π. Καμμένου, ο οποίος επί της ουσίας «άδειασε» την βουλευτή του, αφού κατ’ εντολή του ο κ. Κουίκ τηλεφώνησε στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ για να της ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του, χαρακτηρίζοντας ιεροσυλία όσα ακούστηκαν για τον πατέρα της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024