Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντικές αρμοδιότητες μεταβιβάσθηκαν στο νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Σημαντικές αρμοδιότητες μεταβιβάσθηκαν στο νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Σημαντικές αρμοδιότητες μεταβιβάσθηκαν στο νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρη με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο κ. Θεοχάρης θα προΐσταται πολλών διευθύνσεων του υπουργείου Οικονομικών και θα έχει αυξημένο ρόλο στο σχεδιασμό του νέου νομοθετικού πλαισίου για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος.

Σημαντικές αρμοδιότητες μεταβιβάσθηκαν στο νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρη με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Θεοχάρης θα προΐσταται πολλών διευθύνσεων του υπουργείου Οικονομικών και θα έχει αυξημένο ρόλο στο σχεδιασμό του νέου νομοθετικού πλαισίου για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος.

Σύμφωνα με την απόφαση στις βασικές αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνονται:

1) Η διαμόρφωση και η επικαιροποίηση σε ετήσια βάση του στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων και κριτηρίων αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών, που υπάγονται σε αυτήν καθώς και του προσωπικού τους.

2) Η τοποθέτηση των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

3) Η διασφάλιση ότι το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες των επί μέρους οργανικών μονάδων και υπηρεσιών που υπάγονται στις αρμοδιότητες του συμβαδίζουν με το στρατηγικό σχεδιασμό και τους τεθέντες στόχους, καθώς και ο έλεγχος και η εποπτεία όλων των δραστηριοτήτων της Γενικής Γραμματείας.

4) Η υποβολή προτάσεων νομοθετικών ρυθμίσεων προς τον υπουργό Οικονομικών σε ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του.

5) Η εισήγηση στον υπουργό Οικονομικών της υποβολής προτάσεων για την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία επέρχονται αλλαγές στον αριθμό, στην οργάνωση, στις αρμοδιότητες και στην διάρθρωση των οργανικών μονάδων και υπηρεσιών που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς και στην κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.

6) Η μεταφορά πόρων μεταξύ των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

7) Η λήψη μέτρων για την διασφάλιση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς στις υπηρεσίες που υπάγονται στις αρμοδιότητες του, καθώς και η απόφαση της έναρξης διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης,

8) Η οργάνωση προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης του προσωπικού που υπάγεται στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024