Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πληροφορίες για καταγγελία στελέχους της προς την Κομισιόν ερευνά η ΔΕΗ

Πληροφορίες για καταγγελία στελέχους της προς την Κομισιόν ερευνά η ΔΕΗ

Πληροφορίες σχετικά με καταγγελία στελέχους της στην Κομισιόν, περί παραβίασης των όρων ανταγωνισμού, ερευνά η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, σχετικά με δημοσιεύματα, την Τετάρτη, που αναφέρονται σε ενέργειες στελέχους της εταιρείας, η ΔΕΗ επισήμανε με ανακοίνωσή της ότι «διερευνά την ακρίβεια του περιεχομένου του δημοσιεύματος, και θα πράξει συνεπακόλουθα ό,τι προβλέπουν οι εσωτερικοί κανονισμοί της».

Πληροφορίες σχετικά με καταγγελία στελέχους της στην Κομισιόν, περί παραβίασης των όρων ανταγωνισμού, ερευνά η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, σχετικά με δημοσιεύματα, την Τετάρτη, που αναφέρονται σε ενέργειες στελέχους της εταιρείας, η ΔΕΗ επισήμανε με ανακοίνωσή της ότι «διερευνά την ακρίβεια του περιεχομένου του δημοσιεύματος, και θα πράξει συνεπακόλουθα ό,τι προβλέπουν οι εσωτερικοί κανονισμοί της».

Διευκρινίζει δε ότι «η πολιτική της εταιρείας, ασκείται από τη Διοίκηση, υλοποιείται με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών της και είναι πάντοτε σύμφωνη με το Νόμο».

Είναι προφανές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ότι πέραν της διοίκησης της εταιρείας, ουδείς άλλος και πολύ περισσότερο ατομικές πρωτοβουλίες διαμορφώνουν την πολιτική της.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα αναφέρει πως υποβλήθηκε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού σε βάρος του ελληνικού δημοσίου για: «Παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας ηλεκτρισμού και καταχρηστικές πρακτικές που μετέρχεται το Ελληνικό Κράτος».

Η καταγγελία υποβλήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2012 στη DGCOMP (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) από τον διευθυντή Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ Φώτη Μανδάνα.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ υπέβαλε την καταγγελία «ως καταναλωτής», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος και ο καταγγέλλων κάνει λόγο για μια σειρά από φερόμενες κρατικές ενισχύσεις που έχουν εγκριθεί από το ελληνικό κράτος σε διάφορους δικαιούχους και οι οποίες βλάπτουν το κρατικό μονοπώλιο, δηλαδή τη ΔΕΗ.

Ενδεικτικά, η καταγγελία αναφέρεται σε «προτιμησιακά» τιμολόγια των πελατών εντάσεως ενέργειας, σε ειδική μεταχείριση των ηλεκτροπαραγωγών που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο, ενώ περιλαμβάνει ακόμη μια σειρά από άλλους ισχυρισμούς που δεν αφορούν σε κρατικές ενισχύσεις.

Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DGCOMP) και στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (DGENER).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024