Και στην Ισπανία εντοπίστηκαν μπιφτέκια που περιείχαν κρέας αλόγου
Λίγες ημέρες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε Βρετανία και Ιρλανδία, ισπανική οργάνωση καταναλωτών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν και στη χώρα μοσχαρίσια μπιφτέκια που περιείχαν DNA αλόγου. Ίχνη ανιχνεύτηκαν σε δύο από τις 20 μάρκες μπέργκερ που ελέγχθηκαν. Το κρέας αλόγου δεν συνιστά κίνδυνο για την υγεία, όμως υπάρχει ζήτημα παραπλάνησης των καταναλωτών καθώς η ύπαρξή του δεν αναγραφόταν στις ετικέτες, όπως επισήμανε η οργάνωση OCU.
Λίγες ημέρες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε Βρετανία και Ιρλανδία, ισπανική οργάνωση καταναλωτών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν και στη χώρα μοσχαρίσια μπιφτέκια που περιείχαν DNA αλόγου. Ίχνη ανιχνεύτηκαν σε δύο από τις 20 μάρκες μπέργκερ που ελέγχθηκαν.
Το κρέας αλόγου δεν συνιστά κίνδυνο για την υγεία, όμως υπάρχει ζήτημα παραπλάνησης των καταναλωτών καθώς η ύπαρξή του δεν αναγραφόταν στις ετικέτες, όπως επισήμανε η οργάνωση OCU.
Στις αρχές Ιανουαρίου μοσχαρίσια μπιφτέκια με DNA αλόγου εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Έλεγχοι που διενεργήθηκαν στην Ιρλανδία κατέδειξαν την Πολωνία ως πηγή προέλευσης.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην αγορά της Ιρλανδίας και της Βρετανίας είχε δώσει εν συνεχεία ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
- Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και η σημασία της Τουρκίας στο χάρτη – Τα δώρα που θα φέρει ο Τραμπ στον Ερντογάν






