Συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς ζητεί η ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ ζητά από τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς διάλογο με τα συνδικάτα, που θα έχει ως επίκεντρο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση «στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το ενιαίο μισθολόγιο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πραγματοποιείται παράλληλα σήμερα, Δευτέρα, στη Μαδρίτη, η διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας τής ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
Η ΓΣΕΕ ζητά από τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς διάλογο με τα συνδικάτα, που θα έχει ως επίκεντρο «τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», προκειμένου να βρεθεί λύση «στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το ενιαίο μισθολόγιο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, αναφέροντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιβεβαίωση της ρήσης ‘όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες’».
Πραγματοποιείται, παράλληλα σήμερα, Δευτέρα, στη Μαδρίτη, η διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας τής ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
Βασικό θέμα της συνδιάσκεψης, μεταξύ άλλων, είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι κοινωνικοί φορείς, στο πλαίσιο των περιορισμών της νέας οικονομικής διακυβέρνησης, θα διατηρήσουν την αυτονομία της συλλογικής διαπραγμάτευσης και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Στη διάσκεψη, εκτός από τους εκπροσώπους των συνδικάτων, μετέχουν και αξιωματούχοι από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όπως οι Μάρτιν Σούλτς και Όλι Ρεν.
Στη διάσκεψη συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παγκόσμια συνάντηση στις ΗΠΑ με θέμα την «ακροαριστερή τρομοκρατία» – Live βίντεο
- Αρσάκειο: Τίτλος τιμής και σπουδαίον εφόδιον
- Την Κυριακή (19/7) στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Όσμαν
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κρήτη και άλλες τρεις Περιφέρειες
- Ισπανία: Στάχτη έγιναν 45.000 στρέμματα στη Σαραγόσα – Θα χρειαστεί μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
- Η Ζεντάγια επιλέγει τις «ghost» βλεφαρίδες – Η αιθέρια τάση
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Αυγούστου κυκλοφορεί αποκλειστικά με το ΒΗΜΑ της Κυριακής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442