
Προς παράταση η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού
Στην παράταση της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για τους φορολογουμένους που έστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 και διαπιστώθηκε ότι τα ποσά που μετέφεραν στο εξωτερικό ήταν μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Στην παράταση της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για τους φορολογουμένους που έστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 και διαπιστώθηκε ότι τα ποσά που μετέφεραν στο εξωτερικό ήταν μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είχαν λάβει διορία έως τις 31 Ιανουαρίου προκειμένου να ενημερώσουν την ειδική εφαρμογή του Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) με δεδομένα από τα οποία θα αποδεικνύονται τα πλεονάζοντα κεφάλαια των προηγούμενων ετών, ενώ θα έπρεπε εφ όσον συντρέχουν λόγοι, να υποβάλλουν παραλλήλως στην Εφορίας τους και αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τους 25.000 φορολογουμένους μόλις 7.500 χιλιάδες έχουν επισκεφθεί την ειδική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ από αυτούς περίπου 2.000 έχουν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Η υστέρηση οφείλεται αφενός στην δυσκολία πολλών φορολογουμένων να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα αποδεικτικά (πχ βεβαιώσεις μερισμάτων), αλλά και στο ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει την εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες τους και τους φορολογουμένους με τις οδηγίες για την χρήση της ειδικής εφαρμογής του Taxisnet.
Σημειώνεται πως τα χρηματικά ποσά που δεν θα δικαιολογηθούν θα θεωρηθούν προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή ή αιτία και θα φορολογηθούν με συντελεστή 45%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Η Ντόλι Πάρτον ακύρωσε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442