Η Ελλάδα κάλυψε τα δύο τρίτα του δρόμου, λέει ο Γιοργκ Ασμουσεν της ΕΚΤ
Επαίνους αλλά και συστάσεις επαγρύπνησης απευθύνει προς την Ελλάδα ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Ο κ. Ασμουσεν δηλώνει ότι η χώρα μας έχει καλύψει τα δύο τρίτα του «μαραθώνιου» αλλά το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο δύσκολο, γιατί απαιτεί «οικειοποίηση» του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα.
Επαίνους αλλά και συστάσεις επαγρύπνησης απευθύνει προς την Ελλάδα ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο κ. Ασμουσεν δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ότι η χώρα μας έχει καλύψει τα δύο τρίτα του «μαραθώνιου» αλλά το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο δύσκολο, γιατί απαιτεί «οικειοποίηση» του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα.
Ο ίδιος εκτιμά ότι αν υπάρξει «προσήλωση στο πρόγραμμα και θετική ετησιοποιημένη από το 2014, τότε είναι πολύ πιθανό ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ να μειωθεί στο 124% το 2020, φτάνοντας έτσι σε βιώσιμα επίπεδα χωρίς την ανάγκη νέου ‘κουρέματος’».
Ο Γιοργκ Ασμουσεν απορρίπτει, τέλος, ως λανθασμένη τη διαμάχη μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης, λέγοντας ότι ναι μεν βραχυπρόθεσμα η δημοσιονομική εξυγίανση είναι αρνητική για την ανάπτυξη, αλλά αφενός είναι επιβεβλημένη και αφετέρου εάν συνοδεύεται από διαρθρωτικές αλλαγές ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αϊτή: Αποχωρούν οι τελευταίοι κενυάτες αστυνομικοί
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις
- Ο Τραμπ αντεπιτίθεται στον Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει»