Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα κουρδικά θα ακούγονται στα τουρκικά δικαστήρια

Τα κουρδικά θα ακούγονται στα τουρκικά δικαστήρια

Ένα από τα αιτήματα των Κούρδων ικανοποιείται με την υπερψήφιση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του νόμου που επιτρέπει τη χρήση της κουρδικής γλώσσας για υπεράσπιση στα δικαστήρια της χώρας. To μέτρο πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία, αν και η συζήτηση σημαδεύτηκε από τις αρκετά τεταμένες αντεγκλήσεις μεταξύ εθνικιστών βουλευτών με μέλη που προέρχονται από την κουρδική κοινότητα.

Ένα από τα αιτήματα των Κούρδων ικανοποιείται με την υπερψήφιση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του νόμου που επιτρέπει τη χρήση της κουρδικής γλώσσας για υπεράσπιση στα δικαστήρια της χώρας.

To μέτρο πέρασε την με ισχυρή πλειοψηφία -238 υπέρ έναντι 41 κατά- με τις ψήφους του κυβερνώντος ΑKP και του φιλοκουρδικού BDP.

Η συζήτηση πάντως σημαδεύτηκε, όπως μεταδίδει το Reuters, από τις αρκετά τεταμένες αντεγκλήσεις μεταξύ εθνικιστών βουλευτών με μέλη που προέρχονται από την κουρδική κοινότητα -που λίγο έλειψε να υπερβούν την καθαρά φραστική διαμάχη.

Με τη νέα νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι θα μπορούν να υπερασπίζονται εαυτόν στο δικαστήριο σε όποια γλώσσα γνωρίζουν καλύτερα, προσλαμβάνοντας διερμηνείς. Η επί πληρωμή προσφυγή στους διερμηνείς αποτελέσε σημείο τριβής μεταξύ του BDP και του AKP.

Η χρήση της κουρδικής γλώσσας στα δικαστήρια ήταν πάγιο αίτημα των Κούρδων και ένας από τους λόγους που οδήγησαν πέρυσι στην απεργία πείνας κρατουμένων για συμμετοχή στο PKK.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024