Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες, δηλώνει ο πρωθυπουργός

«Εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω» δηλώνει ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες» κατέληξε. Δεν υπάρχουν περιθώρια εξαιρέσεων, «το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί» τονίζει και ο Γ.Στουρνάρας.

«Εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω» δηλώνει ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν. Καθαρές κουβέντες» κατέληξε.

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

Τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης» συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης.

Γ.Στουρνάρας: «το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί»

«Δεν υπάρχουν περιθώρια [εξαιρέσεων]. Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί. Είναι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες σήμερα» ήταν το μόνο σχόλιο που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας για το ζήτημα των απεργιών στα μέσα μεταφοράς και την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη και επιστράτευση των εργαζομένων.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για τις αποφάσεις του Eurogroup, τις προϋποθέσεις για τις επόμενες δόσεις και συζήτησαν γενικά για την οικονομική πολιτική ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την απεργία στα ΜΜΜ.

Ο Γ.Στουρνάρας απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στις περισσότερες από αυτές.

«Δεν έχω εικόνα» είπε για παράδειγμα όταν ρωτήθηκε αν βγήκε το ΦΕΚ σχετικά με την απόφαση επιστράτευσης των εργαζομένων στο μετρό, την οποία συνυπέγραψε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, παραπέμποντας συνεχώς στις σχετικές δηλώσεις για το θέμα του πρωθυπουργού.

Μόνο όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν περιθώρια για εξαίρεση κοινωνικών ομάδων από τις διατάξεις του νέου μισθολογίου ο υπουργός Οικονομικών ήταν απόλυτα ξεκάθαρος:

«Δεν υπάρχουν περιθώρια. Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί. Είναι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες σήμερα. Έχουμε καταστάσεις όπου απόφοιτοι στοιχειώδους εκπαίδευσης σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις μη εισηγμένες παίρνουν περισσότερα χρήματα από καθηγητή πρώτης βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο. Είναι πράγματα που δεν τα θέλει κανένας αυτά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024