
Στο «κόκκινο» οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης προσωπικού
Κλειστές παραμένουν 154 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, ενώ αναμένεται να μπει λουκέτο σε άλλες 50 λόγω έλλειψης προσωπικού. Η λήξη των συμβάσεων 120 νοσηλευτών και 50 γιατρών είναι η αιτία που επιδεινώνει την κατάσταση του τομέα Εντατικής Θεραπείας, την ώρα που η λίστα αναμονής που διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ αριθμεί καθημερινά έως και 40 βαριά ασθενείς.
Κλειστές παραμένουν 154 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, ενώ αναμένεται να μπει λουκέτο σε άλλες 50 λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η λήξη των συμβάσεων 120 νοσηλευτών και 50 γιατρών είναι η αιτία που επιδεινώνει την κατάσταση του τομέα Εντατικής Θεραπείας, την ώρα που η λίστα αναμονής που διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ αριθμεί καθημερινά έως και 40 βαριά ασθενείς, σύμφωνα με Τα Νέα.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 8%-12% του συνόλου των νοσοκομειακών κλινών μιας χώρας πρέπει να είναι κρεβάτια Εντατικής. Στη χώρα μας, όμως, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 2,2%.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεθυσμένος ξανά ο Γκρίλις: «Πιάστηκε» να κοιμάται σε… καρέκλα μπαρ μετά από πάρτι (pics)
- Υποκλοπές: «Μένω άφωνος», οι δύο λέξεις του Χρήστου Ράμμου για την απόφαση του ΑΠ – Οργή από τον νομικό κόσμο
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Η ολοκλήρωση του έργου του Ιλισού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
- Cornelius Horgan: Ο διεθνούς φήμης acting coach έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό workshop
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
