Σε επικοινωνία Αθήνα και Άγκυρα για την σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας
«Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας είναι ένα πολύ χρήσιμο θεσμικό εργαλείο για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπου μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία οφέλη. Οι δύο χώρες είναι σε διπλωματική επικοινωνία για να εντοπισθεί ο κατάλληλος χρόνος σύγκλησής του στο προσεχές διάστημα» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας είναι ένα πολύ χρήσιμο θεσμικό εργαλείο για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπου μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία οφέλη. Οι δύο χώρες είναι σε διπλωματική επικοινωνία για να εντοπισθεί ο κατάλληλος χρόνος σύγκλησής του στο προσεχές διάστημα» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως «η κυβέρνηση κινείται ως προς το θέμα στη βάση του σχεδιασμού και της στρατηγικής της» και ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει θέμα προς ανακοίνωση.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διερευνητικές επαφές, ανέφερε «ότι συνεχίζονται κανονικά» και ότι «ο επόμενος γύρος θα ανακοινωθεί στον κατάλληλο χρόνο».
Ακόμη ο κ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε «απόλυτα καταδικαστέες, ξένες προς την ελληνική κοινωνία και τις αξίες που πρεσβεύει» τις ακραίες εθνικιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.
Σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου, ενώ προσέθεσε ότι «οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι τα ακραία αυτά φαινόμενα είναι ξένα προς την ελληνική κοινωνία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442