Ο Πλατανιάς απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας των «πρασίνων» με 1-0 στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16», χάρις σε γκολ του Αναστασάκου στο 87ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στη συνάντηση του ΟΑΚΑ με 2-1, αλλά η ομάδα των Χανίων προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από μετριότητα. Ο ρυθμός κακός, οι φάσεις ελάχιστες και μετρημένες. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε πάντως στον Παναθηναϊκό, όταν στο 25′ ο Σο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Τοτσέ έπιασε «αέρα», χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 41′, όταν ο Καπίνο δεν αιφνιδιάστηκε στο μακρινό σουτ του Ναζλίδη.

Στο 49′ η ασίστ του Ναζλίδη έβγαλε τον Ονιέμα απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Καπίνο διαφύλαξε εκ νέου την εστία του, ενώ στο 58′ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάστελς στον Μαυρία, σε φάση που φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Τελικά ο αγώνας έμελλε να κριθεί τρία λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, όταν ο Καπίνο απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα στο σουτ του Κάλαϊτζιτς και ο Αναστασάκος πρόλαβε τον Βύντρα και έγραψε μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της ομάδας του.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έμεινε νωρίς έξω από όλους τους στόχους του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το γκολ του Πλατανιά αποβλήθηκε ο Φάμπρι για έντονη διαμαρτυρία.

ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κανακούδης – Σο, Σεϊταρίδης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιώτης (57΄ Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (71΄ Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (80΄ Δέντσας), Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φαμπρισιάνο Γκονσάλες): Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μαυρίας (80΄ Μπαρμπαρούσης), Σισοκό, Τοτσέ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ