Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

«Στόχος της τρομοκρατίας είμαστε όλοι μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι το πρωί της Κυριακής. Από την μία πλευρά, προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι να μην πληγεί η διεθνής εικόνα της χώρας και η προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και για το λόγο αυτό σχεδιάζονται πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιζητά την ενίσχυση του πολιτικού και κοινωνικού μετώπου κατά της τρομοκρατίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Κεδίκογλου να δηλώνει: «Στόχος της τρομοκρατίας είμαστε όλοι μας». 

Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι το πρωί της Κυριακής.

Από την μία πλευρά, προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι να μην πληγεί η διεθνής εικόνα της χώρας και η προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και για το λόγο αυτό σχεδιάζονται πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ήδη, ο Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε για το μεσημέρι της Δευτέρας ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, πρωτοβουλίες για θέματα καθημερινότητας του πολίτη αναλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ.Βενιζέλος έχει σήμερα, Δευτέρα, συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο.

Τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και η ένταση που υπάρχει στην κοινωνία προβληματίζει την Ιπποκράτους. Στην ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης στο Mall που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα.

Με την ανακοίνωση της η Ιπποκράτους καλεί σε ενίσχυση του μετώπου κατά της τρομοκρατίας. Στην ίδια «γραμμή πλεύσης» βρίσκεται και το Μέγαρο Μαξίμου, που φαίνεται ότι επιζητά την ενίσχυση του πολιτικού και κοινωνικού μετώπου κατά της τρομοκρατίας.

Μιλώντας στον ANT1, το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι τρομοκράτες δεν στρέφονται μόνο κατά πολιτικών στόχων ή δημοσιογράφων -όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες- τόνισε: «Στόχος της τρομοκρατίας είμαστε όλοι μας».

Στο πλαίσιο της στη μάχης του κράτους κατά της τρομοκρατίας εντάσσει το βομβιστικό χτύπημα στο Mall ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας τόνισε ότι το κράτος θα συνεχίσει να πολεμά την τρομοκρατία και επανέλαβε ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν σχέση με την κρίση και είναι ενδεικτικό -όπως είπε- ότι οι επιθέσεις σημειώνονται τώρα που φαίνεται ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, με αφορμή πρόσφατη απόφαση για μη προφυλάκιση νεαρών υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» στράφηκε κατά της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος, που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».

«Οι κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί της προβοκάτσιας των λαϊκών αγώνων, που στοχεύουν στην τρομοκράτηση και στον εκφοβισμό των εργαζομένων και της νεολαίας, έδρασαν για μια ακόμα φορά πίσω από την πλάτη του λαού, με την τοποθέτηση βόμβας στον πολυχώρο του Mall που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό δύο εργαζομένων.

»Τέτοιες ενέργειες συγκαλύπτουν και ενισχύουν την κρατική βία, είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με την ένταση των μηχανισμών καταστολής να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν το λαό, να βάλουν εμπόδια στους λαϊκούς αγώνες, να ανακόψουν τη μαζικότητά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024