Την έκδοση ομολογιακών δανείων αποφασίζουν Alpha Bank και Πειραιώς
Την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων θα κληθεί να εγκρίνει σήμερα Δευτέρα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετοχών της Alpha Bank. Στις 26 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει και η Τράπεζα Πειραιώς. Δεδομένου ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank είναι 4,751 δισ. ευρώ και το ομολογιακό μετατρέψιμο δάνειο θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ, η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει κεφαλαιακές ανάγκες 7,33 δισ. ευρώ, ενώ θα εκδώσει μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο μέχρι του ποσού των 2 δισ. ευρώ. Έτσι, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς προσδιορίζεται στα 5,3 δισ. ευρώ.
Την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων μέχρι του ποσού των 2 δισ. ευρώ θα κληθούν να εγκρίνουν οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετοχών της Alpha Bank και της Τραπέζης Πειραιώς.
Βάσει των όρων της ανακεφαλαιοποίησης οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να διατηρούν ως και το τέλος του 2015 ελάχιστα εποπτικά κεφάλαια (Core Tier I) που θα αντιστοιχούν στο 9% του σταθμισμένου ενεργητικού τους.
Τα κεφάλαια, που θα προέλθουν από έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων (Contingent Convertibles – CoCos) θα αντιστοιχούν ως και το 33,3% των βασικών εποπτικών κεφαλαίων της κάθε τραπέζης, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.
Συγκεκριμένα τουλάχιστον το 6% του σταθμισμένου ενεργητικού κάθε τραπέζης θα καλύπτεται από βασικά εποπτικά κεφάλαια, που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές, ενώ το υπόλοιπο ποσό (για να ανέλθει το Core Tier I στο 9%), θα καλύπτεται από CoCos.
Την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων θα κληθεί να εγκρίνει σήμερα Δευτέρα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετοχών της Alpha Bank.
Δεδομένου ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank είναι 4,751 δισ. ευρώ και το ομολογιακό μετατρέψιμο δάνειο θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ, η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει κεφαλαιακές ανάγκες 7,33 δισ. ευρώ, ενώ θα εκδώσει μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο μέχρι του ποσού των 2 δισ. ευρώ. Έτσι, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς προσδιορίζεται στα 5,3 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442