Το 2015 η παραγωγή του roadster της Alfa Romeo δια χειρός Mazda
Το βασισμένο στη νέα γενιά του MX-5, διθέσιο ανοιχτό μοντέλο της Alfa Romeo οριστικοποιεί την ημερομηνία έλευσής του στην γκάμα της ιταλικής φίρμας, και στοχεύει να ξυπνήσει μνήμες από την εμβληματική Duetto Spider.
Σε συνέχεια της προηγούμενης αρχικής συμφωνίας τους, τον Μάιο 2012, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, επιβεβαίωσαν το αντικείμενο και το χρονοδιάγραμμα της συνεργασίας τους.
Ο λόγος φυσικά για το πισωκίνητο roadster της Alfa Romeο το οποίο θα έχει ως αφετηρία τη νέα γενιά του MX-5 και από το 2015 θα κατασκευάζεται μαζί με το ιαπωνικό roadster στο εργοστάσιο της φίρμας στη Hiroshima.
Παρά την κοινή αφετηρία και τόπο παραγωγής, τα δύο roadster, θα ακολουθήσουν εντελώς διαφορετικούς δρόμους σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση ακολουθώντας το καθένα πιστά τον αισθητικό κώδικα της φίρμας του, ενώ αντιστοίχως θα ισχύσει και για τους κινητήρες που θα τα εξοπλίζουν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση των Mazda-Fiat θα πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικά από σχεδιαστικής άποψης roadster, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, συνυφασμένα με την αισθητική ταυτότητα της κάθε φίρμας και με κίνηση στους πίσω τροχούς».
Πλην της μετάδοσης της κίνησης, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δεν δημοσιοποιούν περισσότερα στοιχεία που να αφορούν τα μηχανικά ή μη μέρη των μοντέλων τους.
Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα γενιά του MX-5 θα είναι κατά περίπου 100 κιλά ελαφρύτερη και θα εξοπλίζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,3 λίτρων με απόδοση που θα κινείται στο φάσμα των 200 ίππων. Παράλληλα, η Mazda έχει υποσχεθεί ότι θα προσφέρει πολλά περιθώρια εξατομίκευσης, για το νέο MX-5.
Σε ότι αφορά τον Ιταλό oμόλογό του, στόχος της Alfa Romeo είναι το νέο μοντέλο να δημιουργεί συνειρμούς σχεδιαστικούς και επί της ουσίας με την αρχετυπική μορφή της Duetto Spider η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1966 και έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο μυαλό των Alfisti.
auto.in.gr
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442