Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμος για τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα

Έτοιμος για τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα

Για την έναρξη της δεύτερης θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζεται ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί επίσημα την Κυριακή σε μία μικρή τελετή στον Λευκό Οίκο. Η δημόσια τελετή για την ορκωμοσία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, ενώπιον εκατομμυρίων Αμερικανών. Οι δύο τελετές είναι απαραίτητες να γίνουν, διότι σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα, η θητεία του προέδρου τελειώνει το μεσημέρι της 20ής Ιανουαρίου και αυτομάτως πρέπει να ξεκινήσει η νέα. Στην επίσημη κατοικία του ορκίστηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπαίντεν.

Για την έναρξη της δεύτερης θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζεται ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί επίσημα την Κυριακή (18:55 ώρα Ελλάδος) σε μία μικρή τελετή στον Λευκό Οίκο.

Η δημόσια τελετή για την ορκωμοσία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, ενώπιον εκατομμυρίων Αμερικανών μπροστά από το Καπιτώλιο.

Ο πρόεδρος θα ορκιστεί στο Μπλε Δωμάτιο του Λευκού Οίκου, σε ένα σχετικά περιορισμένο χώρο.

Οι δύο τελετές είναι απαραίτητες να γίνουν, διότι σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα, η θητεία του προέδρου τελειώνει το μεσημέρι της 20ής Ιανουαρίου και αυτομάτως πρέπει να ξεκινήσει η νέα.

Η πιο εντυπωσιακή τελετή και η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, λίγο πριν από το μεσημέρι, (ώρα Ουάσιγκτον), όπου ο Ομπάμα θα ορκιστεί σε ειδική εξέδρα μπροστά από το Καπιτώλιο.

Δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ήδη κινητοποιηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και εθελοντές έχουν εργαστεί για την τελετή που θα γίνει τη Δευτέρα. Ακόμη και ο ίδιος ο Ομπάμα σήκωσε τα… μανίκια και φόρεσε τα γάντια του για να στολίσει ένα σχολείο μαζί με τη σύζυγό του και άλλους εθελοντές.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής πρώτης ορκωμοσίας του Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009, σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Φέτος, οι διοργανωτές αναμένουν περίπου το μισό ή το ένα τρίτο του αριθμού αυτού.

Ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν

Στην επίσημη κατοικία του ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η ορκωμοσία του πραγματοποιήθηκε από τη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Σόνια Σοτομαγιόρ. Είναι η πρώτη φορά που Ισπανός δικαστής πραγματοποιεί την ορκωμοσία για ένα από τα δυο ανώτατα αξιώματα της χώρας.

Στην τελετή παρευρέθησαν η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, περίπου 120 προσκεκλημένοι και ορισμένοι δημοσιογράφοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024