Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την επίθεση στο Mall, καταδικάζουν τα κόμματα

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την επίθεση στο Mall, καταδικάζουν τα κόμματα

Σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι. Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό τον Νίκο Δένδια. «Απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο» ζητά η κυβέρνηση. Την επίθεση καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη, ενώ ο Νίκος Δένδιας προεδρεύει ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.

Στόχος «η δημοκρατική ομαλότητα, η κοινωνική ειρήνη και η προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ζητά ομόφωνη καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Καταδικάζουν την επίθεση

«Η κοινωνία θα τους απομονώσει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» διεμήνυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στο Mall.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζοντας ότι η επίθεση «αποτελεί εγκληματική ενέργεια που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

«Είναι έκρηξη τυφλής βίας αδίστακτων τρομοκρατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και των παιδιών τους. Η κοινωνία θα τους απομονώσει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι».

«Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας. Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο «όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν.

«Η Πολιτεία θα αντιδράσει. Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση» καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε σχετικά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε «την καταδίκη της για την επίθεση στο ‘The Mall’, όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας» σημειώνοντας ότι «η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά» και πως «η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

«Τα σημάδια πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται. Η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας. Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν» δήλωσε ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Το ΚΚΕ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση, κάνοντας λόγο για «μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια», η οποία «εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

«Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών» αναφέρει ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, επίσης, «καταδικάζουν κάθε μορφή βίας ανεξαρτήτως επικαλούμενων κινήτρων των δραστών. Η τοποθέτηση μάλιστα βόμβας σε μαζικό χώρο και η πυροδότηση της σε ώρα αιχμής της λειτουργίας του, εξ ανάγκης είχε σαν κύριο στόχο ανύποπτους πολίτες.»

Σχόλιο, μέσω Twitter, έκανε ο πρόεδρος τηςΕθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, κάνοντας λόγο για πλήγμα στο ελληνικό εμπόριο.

Αργότερα, η ΕΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη βομβιστική επίθεση στο Mall Athens».

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι τέτοιου είδους ενέργειες, αγγίζουν πλέον όλον τον εμπορικό κόσμο της χώρας και ιδίως μαζικούς εμπορικούς χώρους στους οποίους κινούνται και κυκλοφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας» αναφέρει η ΕΣΕΕ προσθέτοντας πως «είναι αναγκαίο όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς να έλθουν σε μια ευρεία εθνική συνεννόηση για να κλείσει ο φαύλος κύκλος της απαξίωσης και της πόλωσης.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024