Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ασυνήθιστη μουσική σύνθεση, με νότες από περιττώματα πουλιών

Γιγάντια μουσικά πεντάγραμμα στήθηκαν σε πάρκα και άλλες τοποθεσίες του Λίβερπουλ κατά τις προηγούμενες ημέρες, με σκοπό τη δημιουργία μίας ασυνήθιστης μουσικής σύνθεσης. Στην ιδιότυπη παρτιτούρα, οι νότες «γράφτηκαν» από τα περιττώματα των πουλιών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα 20λεπτο μουσικό έργο με τίτλο Bird Sheet Music, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα, Κυριακή, στην Tate Liverpool, σε εκτέλεση από την πειραματική ορχήστρα a.P.A.t.T.

Γιγάντια μουσικά πεντάγραμμα στήθηκαν σε πάρκα και άλλες τοποθεσίες του Λίβερπουλ κατά τις προηγούμενες ημέρες, με σκοπό τη δημιουργία μίας ασυνήθιστης μουσικής σύνθεσης. Στην ιδιότυπη παρτιτούρα, οι νότες «γράφτηκαν» από τα περιττώματα των πουλιών.

Η ιδέα ανήκει στον Βρετανό καλλιτέχνη Κέρι Μόρισον, σκοπός του οποίου ήταν, όπως ο ίδιος λέει, η ευαισθητοποίηση του κοινού για το ρόλο των πτηνών στο περιβάλλον.

Ο Μόρισον ανέθεσε στο συνθέτη Τζον Χέρινγκ να «μεταφράσει» σε νότες τα σημάδια που άφησαν τα πουλιά, ενώ ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Χέλμουτ Λέμκε, ηχογράφησε κελαηδίσματα και άλλους ήχους των πάρκων για να ενσωματωθούν στη σύνθεση.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα 20λεπτο μουσικό έργο με τίτλο Bird Sheet Music, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα, Κυριακή, στην Tate Liverpool, σε εκτέλεση από την πειραματική ορχήστρα a.P.A.t.T. του Λίβερπουλ.

Στη σχετική είδηση του BBC, μπορείτε να ακούσετε ένα δείγμα της σύνθεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024