Άγριο έγκλημα με θύμα έναν αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Οι δύο δράστες, Έλληνες ηλικίας 25 και 29 ετών, επιτέθηκαν στον 27χρονο Πακιστανό και ο ένας τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Στη συνέχεια διέφυγαν με δίκυκλο. Ο ένας από τους δράστες είναι πυροσβέστης.

Αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Σύνταγμα.

Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, όπου εξετάζονται για να διευκρινιστούν τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας και στη συνέχεια θαοδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

Από την υπηρεσία του πυροσβέστη, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα δεν είχε δείξει ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας, για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν στο Σύνταγμα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας