Για μεγάλη κινητοποίηση διαρκείας ετοιμάζονται δάσκαλοι και καθηγητές
Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τον κλάδο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), με αφορμή τα προβλήματα στην Παιδεία και στους λειτουργούς της, όπως άλλωστε έπραξε και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) την Τρίτη.
Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τον κλάδο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), με αφορμή τα προβλήματα στην Παιδεία και στους λειτουργούς της, όπως άλλωστε έπραξε και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) την Τρίτη.
Το ΔΣ της ΔΟΕ, με εισήγησή του προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζει την αντίθεσή του στις πολιτικές του μνημονίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και δηλώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Το ΔΣ της ΔΟΕ, αφού αναφέρεται λεπτομερώς στα προβλήματα, δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας, με αφετηρία μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα τέλη Φεβρουαρίου.
Για όλα αυτά καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, από 21 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2013, «για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα», ενώ συγχρόνως συγκαλεί την Ολομέλεια των προέδρων των τοπικών συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κολομβία: Η EMC ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με 21 νεκρούς, κάνοντας λόγο για «λάθος»
- Καύσιμα: Η αυστραλή ΥΠΕΞ χαιρετίζει ένα «σημαντικό βήμα» από την Κίνα για τον ενεργειακό εφοδιασμό
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ