Μηδενικός το 2013 ο καθαρός νέος δανεισμός μέσω εντόκων γραμματίων, λέει το υπουργείο Οικονομικών
Μηδενικός αναμένεται για το 2013 ο καθαρός νέος δανεισμός μέσω εντόκων γραμματίων, ενώ το απόθεμα των εντόκων αναμένεται να παραμείνει στα 15 δισ. ευρώ, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο κ. Σταϊκούρας διευκρινίζει επίσης ότι το ποσό των 40 δισ. ευρώ που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2013 σαν βραχυπρόθεσμος δανεισμός περιλαμβάνει σωρευτικά τις μηνιαίες ανανεώσεις των 3μηνων και 6μηνων εντόκων γραμματίων.
Μηδενικός αναμένεται για το 2013 ο καθαρός νέος δανεισμός μέσω εντόκων γραμματίων, ενώ το απόθεμα των εντόκων αναμένεται να παραμείνει στα 15 δισ. ευρώ, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ο κ. Σταϊκούρας διευκρινίζει επίσης ότι το ποσό των 40 δισ. ευρώ που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2013 σαν βραχυπρόθεσμος δανεισμός περιλαμβάνει σωρευτικά τις μηνιαίες ανανεώσεις των 3μηνων και 6μηνων εντόκων γραμματίων.
Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κατατέθηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Σταϊκούρας, «αν και οι δημοπρασίες των εντόκων είναι δημόσιες και ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει, το μεγαλύτερο μέρος των εντόκων (περίπου ¾) καλύπτονται από εγχώριες τράπεζες. Εν τούτοις μόνο το 30% του ποσού που διατηρούν οι τράπεζες είναι χρηματοδοτήσημο από το Ευρωσύστημα μέσω του ELA, ενώ το υπόλοιπο χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια και καταθέσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Στο σφυρί ξανά η ακίνητη περιουσία του – Πόσα σπίτια του κινδυνεύουν
- Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για το έτος 2026
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ώρα κλείνουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ
- Σημαντικά πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή το 2025
- Κάμερες στους δρόμους: Η εφαρμογή που προειδοποιεί τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο
- Τα στραβά κι ανάποδα της διαιτησίας που ο Λανουά δεν αλλάζει
