Η Ρωσική Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής (VFRG) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Εβγκενίγια Κανάεβα, αποφάσισε να βάλει τέλος στην επαγγελματική καριέρα της, ωστόσο τονίζει πως θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στο άθλημα.
Η Ρωσική Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής (VFRG) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Εβγκενίγια Κανάεβα, αποφάσισε να βάλει τέλος στην επαγγελματική καριέρα της, ωστόσο τονίζει πως θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στο άθλημα.
Η 22χρονη γυμνάστρια από τη Σιβηρία κατέκτησε τον δεύτερο Ολυμπιακό τίτλο της τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο και έγινε η πρώτη αθλήτρια της ρυθμικής που κατέκτησε διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο ατομικό.
Η Κανάεβα, η οποία κατέκτησε ακόμη 17 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων τριών στο σύνθετο ατομικό, κυριάρχησε στη ρυθμική από το 2007, όταν σε ηλικία 17 ετών βοήθησε τη Ρωσία να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Πάτρας στο ομαδικό.
Για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση τον Δεκέμβριο, όταν εξελέγη ομόφωνα αντιπρόεδρος της VFRG, πρόεδρος της οποίας είναι η μέντοράς της, Ιρίνα Βίνερ.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Η Βαλένθια έκανε ματσάρα μέχρι το 35′, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -14, ωστόσο οι Ισπανοί νίκησαν με 91-87, μείωσαν σε 2-1 και έμειναν ζωντανοί στη σειρά.
Ένα φάουλ κατά του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να«ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και Πέδρο Μαρτίνεθ στο 27' του αγώνα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή αμφότερων.
Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Περιστέρι Betsson και στο «Ανδρέας Παπανδρέου (77-72)» , έκανε το 2-0 στη σειρά κι έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά των Playoffs της Stoiximan GBL.