Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός την Τετάρτη ο Αλ.Τσίπρας
Στο προεδρικό μέγαρο θα μεταβεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να ενημέρωσει τον Πρόεδρο για τις επαφές του στη Γερμανία. Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα-Φούχτελ στο Βερολίνο.
Στο προεδρικό μέγαρο θα μεταβεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να ενημέρωσει τον Πρόεδρο για τις επαφές του στη Γερμανία.
Εντωμεταξύ, σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανίδας καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας έθεσε υπόψη του Γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται διακριτική μεταχείριση της επενδυτικής δραστηριότητας των αλλοδαπών ΟΤΑ έναντι των ελληνικών, καθώς επιτρέπεται να επιδοτηθούν ξένες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, ενώ δεν επιτρέπεται στις αντίστοιχες ελληνικές.
Η ελληνική αντιπροσωπεία διατύπωσε την απορία εάν πρόκειται για ρύθμιση την οποία απαίτησε η τρόικα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν γνώριζε το θέμα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γερμανός υπουργός παρουσίασε την δράση του στην Ελλάδα και την προσπάθεια να φέρει σε επαφή ελληνικούς και γερμανικούς δήμους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε επιφύλαξη σχετικώς με το εάν η κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα – λόγω της μείωσης προσωπικού και των περικοπών – επιτρέπει την δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων για επενδύσεις. Διευκρίνισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στη λογική των κοινοπραξιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αμοιβαία επωφελείς.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία
Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ κάνουν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις - Μαζί με τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι μαθητές διεκδικούν μία από τις 68.788 διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας
«Αισιοδοξία και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης