Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Le Capital - Το Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά σε Μυστική Πρεμιέρα

«Le Capital – Το Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά σε Μυστική Πρεμιέρα

Περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι, κινηματογραφόφιλοι και άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής σκηνής, παρακολούθησαν την πρεμιέρα της ταινίας «Le Capital» του βραβευμένου με Όσκαρ Κώστα Γαβρά. Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2013. Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναός. Η αποκλειστική προβολή της ταινίας που τολμά να αναμετρηθεί με τον καπιταλισμό και να δώσει […]

Περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι, κινηματογραφόφιλοι και άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής σκηνής, παρακολούθησαν την πρεμιέρα της ταινίας «Le Capital» του βραβευμένου με Όσκαρ Κώστα Γαβρά.
Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2013.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναός. Η αποκλειστική προβολή της ταινίας που τολμά να αναμετρηθεί με τον καπιταλισμό και να δώσει μια άλλη οπτική στο πολιτικό σινεμά, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κινηματογραφικού θεσμού «Μυστικές Πρεμιέρες ΟΤΕ», από την Odeon, τον κινηματογράφο Δαναό, τον ΟΤΕ το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και το cinema.gr, με εισιτήριο αξίας 6 ευρώ.

Τα έσοδα της προβολής διατέθηκαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Σύλλογος των Φίλων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» ενώ ο Κώστας Γαβράς, συνομίλησε με το κοινό για την οικονομική κρίση, τον καπιταλισμό, το σινεμά, την Ελλάδα αλλά και για όλα όσα οδήγησαν στη σημερινή, αβέβαιη, οικονομική κατάσταση.

Μεταξύ των εκλεκτών θεατών της χθεσινοβραδινής προβολής, το παρόν έδωσαν, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κος Χρήστος Σαρτζετάκης, η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η πρώην Υφυπουργός Εργασίας, κα Άννα Νταλάρα με τον σύζυγό της και διακεκριμένο τραγουδιστή κο Γιώργο Νταλάρα, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κος Lorenzo Amberg, η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου κα Έφη Θεοδώρου, οι σκηνοθέτες κος Τάσος Μπουλμέτης και κα Πένυ Παναγιωτοπούλου, ο συγγραφέας κος Χρήστος Χωμενίδης, οι ηθοποιοί κος Ντίνος Αυγουστίδης, κα Αριέττα Μουτούση και κα Ιωάννα Παππά, ο παραγωγός κος Κώστας Λαμπρόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Εύα Νάθενα, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνογράφος κος Διονύσης Φωτόπουλος και πολλοί ακόμη φίλοι και θαυμαστές του έργου του βραβευμένου σκηνοθέτη, οι οποίοι ωστόσο δεν γνώριζαν από πριν τον τίτλο της ταινίας που είχε προγραμματιστεί να προβληθεί.

Η τελευταία ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα, δημιουργού, Κώστα Γαβρά, το «Le Capital – Το Κεφάλαιο», ασκεί δηλητηριώδη κριτική στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και αποκαλύπτει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των υποκινητών της απανταχού εξουσίας και της οικονομικής τρομοκρατίας!

Κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Ιανουαρίου, από την Odeon.
Διαβάστε περισσότερα για την ταινία

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024