Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκτή η έφεση του Μουμπάρακ, διατάχθηκε επανεκδίκαση

Δεκτή η έφεση του Μουμπάρακ, διατάχθηκε επανεκδίκαση

Αιγυπτιακό δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο Χόσνι Μουμπάρακ στην ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε μετά την ανατροπή του από την ηγεσία της χώρας. Το δικαστήριο αποφάσισε την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος του επί δεκαετίες προέδρου της Αιγύπτου για το θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011. Μαζί με τον Μουμπάρακ, έφεση είχε ασκήσει και ο τότε υπουργός Εσωτερικών, η οποία έγινε επίσης δεκτή. Ο Μουμπάρακ πάντως δεν θα αφεθεί ελεύθερος καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους έρευνες για άλλες κατηγορίες.

Αιγυπτιακό δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο Χόσνι Μουμπάρακ στην ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε μετά την ανατροπή του από την ηγεσία της χώρας.

Το δικαστήριο αποφάσισε την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος του επί δεκαετίες προέδρου της Αιγύπτου για το θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011. Ο Μουμπάρακ είχε κριθεί ένοχος επειδή δεν κατάφερε να αποτρέψει το θάνατο περίπου 900 διαδηλωτών από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Μαζί με τον Μουμπάρακ, έφεση είχε ασκήσει και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Αντλί, η οποία έγινε επίσης δεκτή. Και ο Αντλί είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

«Το δικαστήριο έκρινε δεκτή την έφεση που άσκησαν οι εναγόμενοι… και διατάσσει επανεκδίκαση» ανέφερε την Κυριακή στο σύντομο ανακοινωθέν του ο δικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση, Αχμέντ Αλί Αμπντέλ Ραχμάν.

Για τη νέα δίκη δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Ο Μουμπάρακ πάντως δεν θα αφεθεί ελεύθερος καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους έρευνες για άλλες κατηγορίες. Ο τέως πρόεδρος κρατείται σε στρατιωτικό νοσοκομείο -η σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του είναι άγνωστη.

Η επανεκδίκαση του Μουμπάρακ μπορεί να κρύβει τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες για την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τον νέο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Νέα δίκη αναμένεται να βρει θετική υποδοχή στην Αίγυπτο, καθώς η πρώτη δίκη είχε προκαλέσει οργή επειδή ο Μουμπάρακ είχε καταδικαστεί για την «αδυναμία» του να αποτρέψει τους θανάτους, και όχι επειδή διέταξε τη βίαιη καταστολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024