Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικές και αφρικανικές δυνάμεις συνδράμουν τους Γάλλους στο Μάλι

Βρετανικές και αφρικανικές δυνάμεις συνδράμουν τους Γάλλους στο Μάλι

Συνδρομή στις δυνάμεις του γαλλικού στρατού που αναπτύχθηκαν στο Μάλι για να στηρίξουν την εκεί κυβέρνηση στη μάχη κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο βορρά θα παράσχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας αλλά και γειτονικών αφρικανικών χωρών. Το Λονδίνο θα στείλει αεροσκάφη, αλλά όχι στρατιώτες, ενώ αθροιστικά εκαντοντάδες ένστολοι από το Νίγηρα, τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία θα φτάσουν στο Μάλι. Έκτακτη σύνοδος της αφρικανικής Ecowas.

Συνδρομή στις δυνάμεις του γαλλικού στρατού που αναπτύχθηκαν στο Μάλι για να στηρίξουν την εκεί κυβέρνηση στη μάχη κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο βορρά θα παράσχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας αλλά και γειτονικών αφρικανικών χωρών. Το Λονδίνο θα στείλει αεροσκάφη, αλλά όχι στρατιώτες, ενώ αθροιστικά εκαντοντάδες ένστολοι από το Νίγηρα, τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία θα φτάσουν στο Μάλι.

«Οι επιδρομές συνεχίζονται. Σημειώνονται τώρα, σημειώθηκαν χθες τη νύχτα και θα σημειωθούν και αύριο» ανέφερε το πρωί της Κυριακής ο Γάλλος υπουργός Άμυνςα Ζαν-Ιβ λε Ντριάν, σημειώνοντας πως η προέλαση των ενόπλων οργανώσεων δεν έχει «εμποδιστεί απολύτως».

Παράλληλα, οι χώρες της Οικονομικής Κοινότητας των Χωρών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas/Cedeao) θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη στο Αμπιτζάν έκτακτη σύνοδο κορυφής, με στόχο τη συγκρότηση δύναμη επέμβασης στο Μαλί όπως ανέφερε την Κυριακή εκπρόσωπός της Ecowas στο Λάγος της Νιγηρίας.

Η Βρετανία θα διαθέσει μεταγωγικά αεροσκάφη για τη γρήγορη μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού στο Μαλί στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση των ανταρτών, ωστόσο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα εμπλακούν βρετανικά στρατεύματα.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η βοήθεια προς τη Γαλλία συμφωνήθηκε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Οι στρατιώτες από τις γειτονικές αφρικανικές χώρες -ανάμεσα στους οποίους 500 από το Νίγηρα και τη Μπουργκίνα Φάσο- θα ξεκινήσουν να φτάνουν την Κυριακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024