Smartphone app σε ρόλο κάμερας-μαύρου κουτιού αυτοκινήτου
Νέα εφαρμογή συμβατή με smartphone μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε κάμερα καταγραφής όλων όσων συμβαίνουν στο δρόμο.
Μια νέα εφαρμογή αποδεικνύει ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να λειτουργήσουν και με έναν, εντελώς διαφορετικό, από το γνωστό διασπαστικό τους τρόπο, εντός του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας, με μια ευρύτερη έννοια, στην ασφάλεια.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για την εφαρμογή Car Camera DVR, συμβατή με iPhone, η οποία μπορεί να μετατρέψει το smartphone της Apple, σε συσκευή καταγραφής όσων συμβαίνουν μπροστά από το αυτοκίνητο, χρησιμεύοντας, π.χ. στην ταχύτερη διαλεύκανση των αιτιών ενός ατυχήματος.
Ουσιαστικά, o φακός του iPhone, με τη συνδρομή της εφαρμογής καταγράφει και αποθηκεύει δεδομένα με την μορφή video σε ανάλυση 640×480. Παράλληλα, η εφαρμογή διασφαλίζει την αυτόματη διαγραφή παλιότερων αρχείων, δημιουργώντας έτσι τον απαραίτητο χώρο για την καταγραφή καινούριων.
auto.in.gr
- «Έμπιστος φίλος» – Οι μισοί νέοι στην Ευρώπη απευθύνονται στα chatbot για συναισθηματική στήριξη
- Μέριλιν Μονρόε: Τα τελευταία της λόγια πριν το τέλος – «Μισώ να με αντιμετωπίζουν σαν αντικείμενο»
- Κάμερα «έπιασε» τον Ζεσούς να χειροδικεί κατά του Πούμπιλ μετά το τέλος του αγώνα Άρσεναλ – Ατλέτικο (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Η προηγούμενη εξεταστική για τις υποκλοπές νοθεύτηκε – Η ΝΔ επιχειρεί νέα συγκάλυψη
- Superbet: O συμπαίκτης που πάντα θέλαΜΕ
- Πάτρα: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή
- Κώστας Τσουκαλάς: Η αντίφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
- Μετάνιωσε ο Νεϊμάρ για το επεισόδιο με τον γιο του Ρομπίνιο: «Ξεπέρασα τα όρια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442