Με αφετηρία το Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και προορισμό τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, το ΙS αποτελεί τη νέα πρόταση της Lexus στην κατηγορία των premium sport sedan.

Έχοντας υιοθετήσει αρκετά από τα φουτουριστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του LF-CC Cocnept, το IS δεν θυμίζει τις προτάσεις του συντηρητικότερου, κατά κανόνα, ανταγωνισμού.

Η κεντρική εισαγωγή αέρα, ο μπροστινός προφυλακτήρας καθώς και ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων δηλώνουν ξεκάθαρα τις ιδιαιτερότητες του ιαπωνικού sport sedan.

Πέρα από την τολμηρή σχεδίαση του αμαξώματος, το δικό της ρόλο έχει διαδραματίσει και η αύξηση των διαστάσεων. Ειδικότερα, η αύξηση του πλάτους και του μεταξονίου έχει ενισχύσει σημαντικά την ευρυχωρία και συνεπώς την άνεση που προσφέρει ο θάλαμος επιβατών.

Την ίδια στιγμή που ο χώρος για τα κάτω άκρα των πίσω επιβατών αυξήθηκε, το τιμόνι χαμήλωσε δημιουργώντας, σε συνδυασμό με το επίσης βελτιωμένο κάθισμα του οδηγού, μία… πολεμική θέση οδήγησης.

Αντίστοιχες βελτιώσεις παρουσιάζει τόσο η ποιότητα όσο και το φινίρισμα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό, ενώ για πρώτη φορά σε ένα Lexus τοποθετούνται ηλεκτροστατικοί διακόπτες που επιτρέπουν τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού με ένα άγγιγμα.

Κάτι παραπάνω από εμφανείς θα είναι οι διαφοροποιήσεις των εκδόσεων F SPORT, καθώς οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται μόνο σε συγκεκριμένες επιφάνειες του αμαξώματος, όπως οι προφυλακτήρες, αλλά θα επεκτείνονται και στο εσωτερικό.

Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία του IS θα προσφέρονται και υβριδικές εκδόσεις (IS 300h), οι τεχνικές λεπτομέρειες των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

auto.in.gr