Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιενγκά στο 15′, για να ισοφαρίσουν οι Αρκάδες με τον Καλατζή στο 70′. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 14ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Αστέρα ο Πιπίνης ανέτρεψε τον Μπακαγιόκο και ο Γιενγκά «νίκησε» τον Μπαντή από τα 11 μέτρα. Στο 27΄ ο Γκίτκος «έβγαλε» δύσκολα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Περόνε.

Στην επανάληψη ο Τσιώλης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας τον Καλατζή και δικαιώθηκε στο 70′: ο Περόνε έκανε προσποίηση και άφησε την μπάλα στον Καλατζή, που αμαρκάριστος στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Μαντάκης (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Τσιάτσιος – Καλατζής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος):
Γκίτκος, Στουρνάρας, Γουσούλης (69΄ Καρράς), Γόγολος, Γκότοβος, Πινδώνης, Μπολάτι, Γιενγκά (83΄ Γαλάνης), Ανιέτε, Μπακαγιόκο, Ογιαρμπίντε (58΄ Τσιάτσιος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσιτς (82΄ Φορμίκα), Φραγκουλάκης (46΄ Καλατζής), Ναβάρο (89΄ Εγκον), Ράγιος, Περόνε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ