Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η βίλα Αμαλίας θα ξαναγίνει σχολείο, λέει ο δήμαρχος Αθηναίων

Η βίλα Αμαλίας θα ξαναγίνει σχολείο, λέει ο δήμαρχος Αθηναίων

Η βίλα Αμαλίας θα ξαναγίνει σχολείο, δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον δήμο Αθηναίων ύψους 35,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα ενταχθούν καταρχήν 15 έργα. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γ.Σγουρού ότι τα 500 και πλέον εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν στην Αθήνα αποτελούν κακή εικόνα για την πόλη και γι' αυτό πρέπει ή να κατεδαφισθούν ή να αξιοποιηθούν. 

Η βίλα Αμαλίας θα ξαναγίνει σχολείο, δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον δήμο Αθηναίων ύψους 35,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα ενταχθούν καταρχήν 15 έργα. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γ.Σγουρού ότι τα 500 και πλέον εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν στην Αθήνα αποτελούν κακή εικόνα για την πόλη και γι’ αυτό πρέπει ή να κατεδαφισθούν ή να αξιοποιηθούν.


Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα αφετηρία για την Αθήνα με αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής για την πόλη.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, τα έργα αυτά περιλαμβάνουν διαχείριση – συγκομιδή απορριμμάτων, κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει, κατασκευή δυο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών σε Κυψέλη και Κεραμεικό, ανάπλαση της πλατείας Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πάφου (επίσης στο 6ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή δυο κέντρων υγείας στην Κυψέλη και στην οδό Σαρανταπόρου (στο 5ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και μελέτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αφού καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση τη βίλα Αμαλίας, σημείωσε ότι τα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή στην πόλη.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν προς διάθεση άλλα 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τα οποία αναμένονται συμβάσεις μέσα στο 2013 προκειμένου να εκτελεστούν έργα.

Ο Γ.Σγούρος κάλεσε τους δημάρχους να φέρουν τις ώριμες μελέτες που έχουν, προκειμένου να ενταχθούν τα έργα στη χρηματοδότηση. Αναφερόμενος στα 500 και πλέον εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν στην Αθήνα, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι αποτελούν κακή εικόνα για την πόλη και γι’ αυτό πρέπει ή να κατεδαφισθούν ή να αξιοποιηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024