Το γυαλί για τις οθόνες smartphone και tablet που χρησιμοποιούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς συσκευές παγκοσμίως –33 κατασκευαστές, 900 μοντέλα και 1 δισεκατομμύριο από αυτές– θα γίνει ακόμα πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές και οι ορατές ατέλειες θα μειωθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μπορείτε να πειραματιστείτε ρίχνοντας το ακριβό σας γκάτζετ από τον 3ο όροφο. Πάντως, η Corning ανακοίνωσε ότι στην CES 2013 θα δείξει το Gorilla Νο 3 (Gorilla Glass 3).

Στο πλαίσιο της έκθεσης που ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, η Corning διοργανώνει επαναλαμβανόμενες επιδείξεις της αντοχής του υλικού που χρησιμοποιεί ανά ώρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι η εταιρεία θα δείξει την χρήση του Corning Gorilla Glass σε μεγαλύτερες οθόνες πολλαπλής αφής που βρίσκουν εφαρμογές στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία και αλλού.

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής του Amazon.com, έχει ήδη σπεύσει να κατοχυρώσει δική του ευρεσιτεχνία, με την οποία smartphone και tablet σώζονται όταν οι υπαρκτοί ήδη αισθητήρες τους διαγνώσουν ότι η συσκευή βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση -η πατέντα θυμίζει κάτι σαν… αερόσακο για smartphone.

In.gr Τεχνολογία