Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ για την επιχείρηση κατά του παραεμπορίου

Αντιδράσεις της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ για την επιχείρηση κατά του παραεμπορίου

«Η βία σκοτώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο». Με αυτή τη φράση ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Κ. Γάτσιος, υπογράφει μακροσκελή και σε έντονο ύφος ανακοίνωση για το περιστατικό της 28ης Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση κατά των παράνομων μικροπωλητών έξω από το ίδρυμα. «Θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η ενδεδειγμένη πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου είναι αυτή της πρόληψης παρά της καταστολής» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

«Η βία σκοτώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο». Με αυτή τη φράση ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Κ. Γάτσιος, υπογράφει μακροσκελή και σε έντονο ύφος ανακοίνωση για το περιστατικό της 28ης Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση κατά των παράνομων μικροπωλητών έξω από το ίδρυμα.

«Θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η ενδεδειγμένη πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου είναι αυτή της πρόληψης παρά της καταστολής» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Η πρυτανεία σημειώνει στην ανακοίνωση ότι «το Πανεπιστήμιο, λόγω της φύσης του και της λειτουργίας την οποία επιτελεί, δεν είναι χώρος στον οποίο μπορεί να ‘μπαινοβγαίνει’ η Αστυνομία. Ταυτόχρονα, όμως, και για τους ίδιους ακριβώς λόγους, αποτελεί τον κατ’ εξοχήν χώρο όπου με υποδειγματικό τρόπο πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι της πολιτείας. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ο διάλογος, το επιχείρημα, ο σεβασμός του ‘άλλου’, η δημοκρατική νομιμότητα αποτελούν συστατικά στοιχεία του Πανεπιστημίου, ως κοινωνικής δομής. Είναι το οξυγόνο του».

»Η βία, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, οι παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, δεν έχουν θέση στους χώρους του Πανεπιστημίου. Υπονομεύουν τη λειτουργία του και αναιρούν τον ρόλο του. Είναι ο θάνατός του».

Ακόμη, η πρυτανεία υπογραμμίζει ότι έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει στο παρελθόν ότι «η κατά τα τελευταία χρόνια έντονη δραστηριότητα παραεμπορίου στον περιβάλλοντα χώρο του κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο έχει επιχειρηθεί να αντιμετωπισθεί, έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και στην ασφάλεια των μελών της κοινότητας μας».

Και προσθέτει: «Αποτελεί μόνιμο και σοβαρό παράγοντα αποσταθεροποίησης του Ιδρύματος μας. Θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η ενδεδειγμένη πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου είναι αυτή της πρόληψης παρά της καταστολής. Είναι δύσκολο στον καθένα να κατανοήσει πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει η δυνατότητα από τις αρμόδιες αρχές προληπτικής παρεμπόδισης της δραστηριότητας του παραεμπορίου στους περιβάλλοντες χώρους του Πανεπιστημίου και, ειδικότερα, σε αυτόν επί της οδού Πατησίων, τη στιγμή που το κεντρικό κτήριο του ΟΠΑ είναι μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024