Με διαφορετικά κριτήρια ανά κατηγορία θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Το σχέδιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έχει οριστικοποιηθεί -μετά και τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων- στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το σχέδιο, από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ θα υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα. Βασικό εργαλείο αξιολόγησης θα είναι ο προσωπικός φάκελος, το γραπτό τεστ -από το οποίο θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης- και η συνέντευξη. Σχολιάστε...
Το σχέδιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έχει οριστικοποιηθεί -μετά και τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων- στα τέλη Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ θα υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα.
Βασικό εργαλείο αξιολόγησης θα είναι ο προσωπικός φάκελος κάθε υπαλλήλου, το γραπτό τεστ -από το οποίο θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης- και η συνέντευξη.
Κάθε υπουργείο ξεχωριστά θα διαμορφώσει την πρόταση για την αξιολόγηση του προσωπικού που υπηρετεί στις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συλλέξει το σύνολο των προτάσεων και κατόπιν θα διαμορφώσει ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης το οποίο θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Το σχέδιο αξιολόγησης του προσωπικού θα τεθεί σε διαβούλευση και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δημόσιο και αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2013.
Όσον αφορά στις μετακινήσεις και τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσα στον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος με τους 2.500 εργαζόμενους και από τις αρχές του έτους τίθεται σε εφαρμογή η δεύτερη φάση που προβλέπει 25.000 υπαλλήλους σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής