Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα για την λίστα Λαγκάρντ, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα για την λίστα Λαγκάρντ, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση», τονίζει σε δήλωση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη θύελλα που προκλήθηκε από τις διαφορές που αποκαλύφθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με τους λογαριασμούς στη λίστα και ότι δεν έκανε κάποια παρέμβαση στα στοιχεία που έλαβε από τις γαλλικές αρχές.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση», τονίζει σε δήλωση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη θύελλα που προκλήθηκε από τις διαφορές που αποκαλύφθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με τους λογαριασμούς στη λίστα και ότι δεν έκανε κάποια παρέμβαση στα στοιχεία που έλαβε από τις γαλλικές αρχές.

Αναλυτικά, η δήλωση του πρώην υπουργού είναι η εξής:

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με την οποία «φωτογραφίζονται» άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί «αλλοίωσης».

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει – παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως – ονομαστικά και άμεσα – και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024