Με το βλέμμα στις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού μεταβαίνει στην Ινδία ο Πούτιν
Οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού θα βρεθούν στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία σήμερα, Δευτέρα. Το ταξίδι του Ρώσου προέδρου είναι μια ευκαιρία για να επαναβεβαιώσει η Ρωσία το ενδιαφέρον της για την Ινδία, που θεωρείται καλός της περιφερειακός σύμμαχος και εταίρος στην ομάδα των BRIC, όπως αποκαλούνται οι τέσσερις χώρες των αναδυόμενων αγορών, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.
Οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού θα βρεθούν στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία σήμερα, Δευτέρα.
Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, από τότε που επανέκαμψε ως επικεφαλής του Κρεμλίνου για μια νέα εξαετή θητεία.
Το ταξίδι του Ρώσου προέδρου είναι, επίσης, μια ευκαιρία για να επαναβεβαιώσει η Ρωσία το ενδιαφέρον της για την Ινδία, που θεωρείται καλός της περιφερειακός σύμμαχος και εταίρος στην ομάδα των BRIC, όπως αποκαλούνται οι τέσσερις χώρες των αναδυόμενων αγορών, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Indian Hindu» τη Δευτέρα, ο Πούτιν τόνισε ότι η εμβάθυνση της φιλίας και η συνεργασία με την Ινδία είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του στην εξωτερική πολιτική.
«Η Ινδία και η Ρωσία είναι παράδειγμα υπεύθυνης ηγεσίας και συλλογικής δράσης στη διεθνή σκηνή» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος που επιθυμεί να επιφέρει ένα ισχυρό πολιτικό πλήγμα στη Δύση και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του νέου ανοίγματος στη νοτιοανατολική Ασία.
Ρωσικές πηγές της αμυντικής βιομηχανίας ανέφεραν ότι η επίσκεψη θα μπορούσε να παράγει ευκαιρίες για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και κινητήρων αεροσκαφών αξίας άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το Κρεμλίνο, εξάλλου, αναφέρει ότι αναμένεται η υπογραφή «μιας σειράς από μεγάλες συμβάσεις στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας», ένας όρος που αναφέρεται στις πωλήσεις όπλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και σφαίρες στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία
- Νέες υδρογεωτρήσεις στην Τήλο
- Ο Τζον Τραβόλτα εξηγεί την έμπνευση πίσω από τις viral εμφανίσεις του με μπερέ στις Κάννες
- Βολές Σαμαρά: Η απόσυρση οπλικών συστημάτων από Κάρπαθο, Διδυμότειχο, Κύπρο προκαλεί μείζονα ερωτήματα
- Για να γλιτώσουν από τους τουρίστες, οι φώκιες του Ιονίου κρύβονται σε υποβρύχιες φυσαλίδες αέρα
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/5): Δράση με Premier League και Ολυμπιακός – Εθνικός στο πόλο
- Τζαβέλλας: Αρνείται να καταθέσει στη Βουλή για τις υποκλοπές – Επικαλείται «διάκριση των εξουσιών»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442