Σε εξέλιξη η διασταύρωση ονομάτων στη λίστα Λαγκάρντ
Eπιχείρηση ταχείας διασταύρωσης ονομάτων και τραπεζικών δεδομένων μεταξύ νέας και παλιάς λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το έαν η πρώτη λίστα είναι ή όχι πειραγμένη.
Eπιχείρηση ταχείας διασταύρωσης ονομάτων και τραπεζικών δεδομένων μεταξύ νέας και παλιάς λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, δικαστικές πηγές έλεγαν: «Η λίστα μελετάται, αντιπαραβάλλεται και συγκρίνεται με την παλαιότερη» και όπως εκτιμούσαν μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν σαφείς ενδείξεις για το αν η πρώτη λίστα ήταν ή όχι πειραγμένη.
Το CD με τα ονόματα ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας μόλις έφτασε από το Παρίσι, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς αυτή τη φορά, προσγειώθηκε στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι είχαν ζητήσει μέσω του υπουργείου Οικονομικών να ξαναέρθει η περίφημη λίστα απευθείας από την πηγή.
Στόχος των εισαγγελικών Αρχών που ερευνούν τον τρόπο χειρισμού της περίφημης λίστας, η οποία επί μήνες έμεινε στα αζήτητα, είναι να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, που συνδέονται με τα πρόσωπα ή με τα ποσά που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο.
Η διασταύρωση και η αντιπαραβολή αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν, καθώς από το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα βήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων.
Και αυτό γιατί αν το περιεχόμενο των δύο ηλεκτρονικών αρχείων που έχουν στα χέρια τους είναι ταυτόσημο, τότε η έρευνά τους για τους χειρισμούς της λίστας φτάνει στο τέλος της.
Όπως είναι γνωστό, οι εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει τη δικογραφία στη Βουλή καθώς σκόνταψαν σε ενδεχόμενες ευθύνες πρώην υπουργών, ενώ έχουν κρατήσει ανοιχτό το σκέλος για τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι (πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης, Γ.Διώτης) αλλά δεν έχουν αποφασίσει αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους ή αν θα αρχειοθετήσουν την υπόθεση.
Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά αλλάζουν άρδην σε περίπτωση που διαπιστωθεί έστω και μία διαφορά ανάμεσα στις λίστες. Πιθανές προσθαφαιρέσεις ονομάτων, ενδεχόμενες αλλοιώσεις σε ποσά ή άλλα στοιχεία θα… μηδενίσει το κοντέρ της εισαγγελικής έρευνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καρπούζι ή πεπόνι; Το μεγάλο καλοκαιρινό δίλημμα
- Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία
- Δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Νικήτα: «Δεν τον πρόλαβα ζωντανό να του δώσω μία αγκαλιά»
- Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αιματηρός απολογισμός από τους σεισμούς – Στους 2.595 οι νεκροί
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Αγώνες για τα τρία τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στους «16»
- Συνταγή: Μεσογειακή ομελέτα με φέτα
- «Φάρος σταθερότητας»: Μαζί με την αβεβαιότητα για τον κόσμο, αυξάνεται και η πίστη των Ευρωπαίων στην ΕΕ
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442