Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο ενόπλων στο Πακιστάν το πρόγραμμα κατά της πολιομυελίτιδας

Στο στόχαστρο ενόπλων στο Πακιστάν το πρόγραμμα κατά της πολιομυελίτιδας

Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από δολοφονικές επιθέσεις αγνώστων στην Πεσαβάρ του Πακιστάν τα τελευταία 24ωρα. Όλα τα θύματα υπηρετούσαν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της πολιομυελίτιδας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και ο «αγώνας» έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα, λόγω των εμβολιασμών που πραγματοποιούνταν αυτές τις ημέρες. Ωστόσο, μετά τις δολοφονίες η Unicef και ο ΠΟΥ ανέστειλαν την εκστρατεία εμβολιασμού.

Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από δολοφονικές επιθέσεις αγνώστων στην Πεσαβάρ του Πακιστάν τα τελευταία 24ωρα. Όλα τα θύματα υπηρετούσαν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της πολιομυελίτιδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και ο «αγώνας» έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα, λόγω των εμβολιασμών που πραγματοποιούνταν αυτές τις ημέρες.

Αντιδρώντας στις βιαιότητες αυτές, η Unicef και ο ΠΟΥ που επιβλέπουν και υποστηρίζουν την εκστρατεία αυτή, ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους σ’ ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο Μάικλ Κόουλμαν, εκπρόσωπος της Unicef στο Ισλαμαμπάντ.

Αλλά και οι πακιστανικές αρχές, που επιστρατεύουν τους εθελοντές, ανέστειλαν την εκστρατεία εμβολιασμού στις επαρχίες Σιντ (νότια) και Χαϊμπέρ-Παχτούνκουα (βορειοδυτικά), στις μοναδικές επαρχίες που εκδηλώθηκαν οι βιαιότητες αυτές.

Η Unicef και ο ΠΟΥ καταδίκασαν τις επιθέσεις αυτές που «στερούν από τον πιο ευάλωτο πληθυσμό του Πακιστάν, ιδιαίτερα από τα παιδιά, ουσιαστική φροντίδα».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, 198 κρούσματα πολιομυελίτιδας κατεγράφησαν πέρυσι στο Πακιστάν, τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας και 56 εφέτος, κυρίως στό βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, περιοχή στην οποία κατοικεί η εθνότητα των Παστούν, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Στο Πακιστάν, χιλιάδες γονείς εξακολουθούν να αρνούνται τον εμβολιασμό των παιδιών τους κατά της πολιομυελίτιδας, μιάς ιογενούς νόσου που μπορεί να προκαλέσει παράλυση, εξαιτίας κυρίως των πιέσεων από ορισμένους ιμάμηδες και ένοπλες ομάδες ισλαμιστών.

Ορισμένοι ιμάμηδες έχουν ταχθεί δημοσίως κατά του εμβολιασμού, καθώς πιστεύουν ότι το εμβόλιο περιέχει χοιρινό, προκαλεί στειρότητα και ότι την εκστρατείααυτή έχει χρηματοδοτήσει η Δύση με σκοπό την αποδυνάμωση των μουσουλμάνων.

Διοικητές των Ταλιμπάν έχουν κι αυτοί απαγορεύσει τους εμβολιασμούς στα εδάφη τους, χαρακτηρίζοντας τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων κατασκόπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024