Για τη διακοπή προνοιακού επιδόματος απειλούσε να αυτοκτονήσει η 35χρονη κωφάλαλη
Η απόγνωση από τη διακοπή του προνοιακού επιδόματος ήταν η αιτία που ανέβασε την Τρίτη την 35χρονη κωφάλαλη γυναίκα στο «Πεντάκυκλο», το γλυπτό που κοσμεί την πλατεία Ομονοίας, από το οποίο απειλούσε να πέσει στο κενό. Η 35χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών ήταν δικαιούχος προνοιακού επιδόματος, που όμως το τελευταίο διάστημα έχει διακοπεί ενόψει της πιστοποίησης της αναπηρίας της εκ νέου από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Η απόγνωση από τη διακοπή του προνοιακού επιδόματος ήταν η αιτία που ανέβασε την Τρίτη την 35χρονη κωφάλαλη γυναίκα στο «Πεντάκυκλο», το γλυπτό που κοσμεί την πλατεία Ομονοίας, από το οποίο απειλούσε να πέσει στο κενό.
Η 35χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών ήταν δικαιούχος προνοιακού επιδόματος, που όμως το
τελευταίο διάστημα έχει διακοπεί ενόψει της πιστοποίησης της αναπηρίας της εκ νέου από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), σύμφωνα με Τα Νέα.
Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι εκατοντάδες δικαιούχοι-μαϊμού εισέπρατταν επιδόματα. Όμως αυτό έχει μπλοκάρει την πληρωμή και στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης.
Σε ένα από τα σημειώματα που έριξε στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούσαν να τη μεταπείσουν η 35χρονη έδωσε το τηλέφωνο της μητέρας της που έσπευσε στην
Ομόνοια μαζί με τον Κωνσταντίνο Γαργάλη, πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας.
Ύστερα από περίπου δύο ώρες διαπραγματεύσεων, περίπου στις 12 το μεσημέρι, η γυναίκα πείσθηκε να μην πραγματοποιήσει την απειλή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442