Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων καθώς και των ποσών που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους οι φορείς κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης, τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλλουν σε 2.952.082 δικαιούχους 4.328.548 συντάξεις, που αντιστοιχούν σε καταβολές 2,3 δισ. ευρώ ευρώ το μήνα.

Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων καθώς και των ποσών που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους οι φορείς κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΗΔIΚΑ ΑΕ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης, τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλλουν σε 2.952.082 δικαιούχους 4.328.548 συντάξεις, που αντιστοιχούν σε καταβολές 2,3 δισ. ευρώ ευρώ το μήνα.

Με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας, ενώ από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αποκτάται για πρώτη φορά εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος και ικανότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο, Χρήστο Χαλάρη, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για το έργο της συγκέντρωσης των συντάξεων από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους στο εγχείρημα.

Επίσης, η ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη να διασυνδεθεί από την 1η Ιανουαρίου με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο του δικτύου Αριάδνη.

Θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην Επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια ταμεία για την οριστική διακοπή.

* Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει οριστικά η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται αναστολή της καταβολής της σύνταξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr